LiveBiz
Medicii înmărmuresc în faţa acestei sarcini istorice, care se întâmplă doar o dată la 480 de ani

Medicii înmărmuresc în faţa acestei sarcini istorice, care se întâmplă doar o dată la 480 de ani

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Medicii înmărmuresc în faţa acestei sarcini istorice, care se întâmplă doar o dată la 480 de ani

Când vine vorba de sentimente de euforie, nimic nu este mai puternic decât momentul în care o femeie afla că este însărcinată.

Pentru Alexandra Kiňová, de 23 de ani, din Milovice, Republica Cehă, evenimentele petrecute pe parcursul sarcinii au reprezentat ceva care a depăşit limitele normale.

Alexandra şi soţul ei, Antonin, fuseseră deja binecuvântaţi cu un fiu. După ce au descoperit că Alexandra a rămas însărcinată pentru a doua oară, cei doi tineri aşteptau cu nerăbdare un frate sau o soră pentru băiatul lor.

De data aceasta însă, totul avea să ia o turnură neaşteptată, iar sarcina Alexandrei să capteze atenţia oamenilor din întreaga lume.

Antonio Usher Kroščen

Alexandra şi partenerul ei s-ar fi aşteptat ca istoria să se repete ca în cazul primului lor copil, asta până când au văzut ecografia. Într-o zi obişnuită din 2013, cei doi au mers la doctor unde au aşteptat cu nerăbdare să-şi privească pentru prima dată copilul pe ecranul ecografului.

Atunci, medicii i-au dat vestea care i-a adus Alexandrei lacrimi de bucurie. Conform publicaţiei Daily Mail, în uterul ei nu exista doar un singur prunc, ci doi.

Alexandra şi Antonin discutaseră anterior despre ideea de a avea trei copii, astfel încât informaţia a fost una pe care au acceptat-o cu zâmbetul pe buze. Nimeni nu ştia însă că aceasta era doar o mică parte a bucuriei în comparaţie cu vestea uriaşă pe care urmau să o primească.

Următoarea dată când s-au dus pentru cea de-a doua ecografie, medicii urmau să le dea veşti surprinzătoare celor doi tineri.

De data aceasta, ecografia arătase ceva ce niciunul dintre ei nu ar fi putut să anticipeze – ceva ce niciun părinte nu-şi închipuie să poată auzi vreodată.

Só para mulheres

S-a dovedit că Alexandra nu aştepta gemeni.

Fogata Lago

Mămicii i s-a dat vestea cea mare că va aduce pe lume patru copii. Numai că lucrurile nu erau sortite să se încheie aşa… mai era ceva care avea să le dea peste cap toate planurile.

Burta femeii de 23 de ani a refuzat să mai crească. Încă o dată, Alexandra şi Antonin au mers la ecografie, iar medicii le-au dat din nou o veste halucinantă. De fapt, de data aceasta au descoperit ceva care a transformat sarcina într-una istorică. Alexandra era însărcinată cu nici mai mult, nici mai puţin de cinci copii.

Punând lucrurile într-o perspectivă mai largă, şansele unei femei de a avea cinci copii dintr-o singură sarcină sunt de unu la 60 de milioane.

Essential Baby

Vara se apropia de final, aducând cu ea şi ziua cea mare pe care toată lumea o aştepta… şi anume naşterea.

Până în ziua respectivă, medicii nu au putut să identifice cu exactitate sexul copiilor. În orice caz, echipa medicală din sala de naşteri a fost de două ori mai numeroasă decât în cazul unei naşteri obişnuite, iar tensiunea atinsese cote maxime.

Shobith Girish Raj / Facebook

În cele din urmă, Alexandra a adus pe lume patru băieţi şi o fetiţă.

Sunday Olufemi Adedeji / Facebook

Primiţi pe lume cu mult fast mulţumită unei naşteri prin cezariană realizată exemplar de echipa de medici, această sarcină a marcat pentru prima dată în istoria Cehiei faptul că cvintupleţii pot fi născuţi fără ca mama să beneficieze în prealabil de vreun tratament de fertilitate.

Tata Antonin era cât pe ce să rateze naşterea, deoarece a rămas blocat în trafic. În cele din urmă a reuşit să ajungă lângă soţia sa şi să-i ofere suportul de care avea nevoie.

Băieţii se numesc Daniel, Michael, Alex şi Martin, în timp ce fetiţa a primit numele Terezka.

Otra Chance Producciones / Facebook

La scurt timp după naştere, atât mama cât şi copiii au fost mutaţi în Unitatea de Terapie Intensivă pentru a se recupera. În cele din urmă, lucrurile s-au desfăşurat de minune şi toţi cei şase au reuşit să meargă acasă fericiţi şi sănătoşi.

Potrivit news.com.au, Dr. Alena Mechurova a explicat: „În această ţară înregistrăm în mod activ statisticile naşterilor începând cu anul 1949 şi până în acest moment nu a fost niciodată menţionată vreo naştere de cvintupleţi. De fapt, în Cehia se întâmplă un astfel de caz, în medie, o dată la 480 de ani.”

Astăzi, au trecut câţiva ani de la sarcina unică a Alexandrei, dar nu şi-a pierdut nimic din magia ei. Aflaţi mai multe despre povestea incredibilă a cvintupleţilor în videoclipul de mai jos:

Distribuiţi acest articol pentru a le ura cvintupleţilor tot binele din lume!