LiveBiz
Asistenta găseşte copilul abandonat în spital; Lucrurile se înrăutăţesc atunci când îi ridică păturica

Asistenta găseşte copilul abandonat în spital; Lucrurile se înrăutăţesc atunci când îi ridică păturica

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Asistenta găseşte copilul abandonat în spital; Lucrurile se înrăutăţesc atunci când îi ridică păturica

Să te naşti cu dizabilităţi este un lucru îngrozitor, dar să fii respins de mama ta din cauza acestor probleme este ceva cu mult mai dureros.

Exact aşa s-a întâmplat cu micul Gabe. Avea doar câteva zile când a pierdut totul.

Micuţul s-a născut în Brazilia, iar când avea doar două zile de viaţă mama sa l-a abandonat în spital.

Când persoana care l-a adus pe lume l-a văzut pentru prima dată, a fost atât de dezamăgită, încât a decis să-l părăsească.

Rămas acolo, micuţul zăcea singur într-un pătuţ de spital cât era ziua de lungă, şansele sale de a fi adoptat fiind minime.

Dar curând, o mamă avea să schimbe totul.

Gabe s-a născut în Brazilia în urmă cu 19 ani, total lipsit de braţe sau picioare.

Medicii şi-au dat repede seama că are o problemă rară de sănătate, numită sindromul Hanhart, caracterizat prin membre, gură şi maxilar subdezvoltate. În cazul lui Gabe, niciunul dintre membre nu îi era dezvoltat.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Boli Rare, sindromul Hanhart este un defect din naştere cu incidenţă rară, fără vreo cauză cunoscută.

Mama lui Gabe nu l-a dorit, drept urmare l-a lăsat acolo, în spital.

Viitorul lui Gabe era sumbru. Părea destinat sa ducă o viaţă singuratică, ţintuit într-un pat de spital. Şansele de a fi adoptat erau foarte mici, pentru că nu arată deloc ca alţi copii.

Dar într-una din zile, Janelle Adams a văzut fotografia lui Gabe într-un supermarket la rubrica de adopţii şi a decis că vrea să-l ajute.

Mulţi oameni care au văzut fotografia trebuie să fi simţit la fel, însă Janelle pur şi simplu nu reuşea să-şi scoată copilul din minte.

Instinctiv, Janelle ştia că doreşte să-i ofere copilului un loc căruia să-i poată spune „acasă”.

Janelle şi soţul ei, care locuiesc în Ohio, aveau deja 13 copii, iar venirea lui Gabe în familie nu era o decizie uşoară.

„Am avut îngrijorările noastre, dar nu am încetat să mă gândesc la acel băiat adorabil aflat atât de departe, fără braţe, fără picioare şi fără o familie”, a declarat Janelle într-un interviu acordat publicaţiei Today.

Gabe Adams / Facebook

În cele din urmă, Janelle a reuşit să descopere locaţia în care se afla Gabe şi să demareze procesul de adopţie.

Lucrurile nu s-au mişcat pe atât de iute pe cât ar fi crezut, dar după finalizarea documentelor, Janelle şi soţul ei, Ron, au reuşit în cele din urmă să meargă la aeroport şi să-şi întâlnească fiul mult dorit.

A fost dragoste la prima vedere. Gabe a sosit în sânul familiei pe când era doar un bebeluş şi a înflorit alături de aceşti oameni minunaţi.

Încă de la o vârstă fragedă, Gabe a început să folosească un scaun cu rotile, dar părinţii lui erau hotărâţi ca fiul lor să fie cât mai independent posibil.

În ciuda dizabilităţilor sale, la vârsta de 12 ani Gabe a fost capabil de aproape tot ceea ce puteau să facă şi ceilalţi copii.

Gabe Adams / Facebook

El putea să se îmbrace, să se deplaseze, să mănânce şi să înoate… Şi chiar să urce scările fără ajutor.

„Pot să o fac, şi o pot face zâmbind”, spune Gabe.

La şcoală, Gabe s-a alăturat trupei de dans ca o modalitate de a-şi face prieteni – descoperind că ar putea să-şi folosească trupul său lipsit de membre în arta stilului break-dance.

După ce a absolvit liceul, Gabe a continuat să-şi dovedească independenţa, mutându-se din casa părintească şi făcând carieră ca vorbitor motivaţional.

Părinţii băiatului şi-au dorit ca el să devină independent şi să nu fie nevoit să depindă de ceilalţi întreaga viaţă.

Gabe Adams / Facebook

„În permanenţă scopul nostru a fost acela de a-i oferi lui Gabe libertate şi opţiuni în alegerile sale, pentru că ştiam că va putea evolua numai dacă este independent”, a povestit tatăl lui Gabe.

Dar nu a fost uşor.

În timp ce experienţele fraţilor săi în şcoală era unele obişnuite – petreceri de absolvire, echipe sportive, întâlniri cu fetele, Gabe a trebuie să se confrunte cu toate formele de agresiune venite din partea anumitor colegi de-a săi.

„Am fost în clasa de artă o singură dată şi profesorul ne-a spus să criticăm lucrarea colegului nostru de bancă. Acel copil mi-a spus: ‘Se pare că Dumnezeu a făcut o greşeală în cazul tău’. M-am dus acasă în acea zi şi am fost distrus. Nu puteam să-mi scot din cap acest lucru”, a declarat Gabe pentru Barcroft TV.

Gabe Adams / Facebook

Când părinţii Adams l-au adoptat pe Gabe, au crezut că tocmai l-au salvat de la o viaţă singuratică într-un pat de spital.

Dar nu a durat mult până să-şi dea seama că în realitate Gabe a fost cel care i-a salvat pe ei. Băiatul fără membre i-a învăţat despre lucrurile cu adevărat importante în viaţă, demonstrându-le că pot munci mai mult fără a trebui să renunţe vreodată la visurile lor.

Gabe Adams / Facebook

„Mi-am urât părinţii pentru că m-au pus să fac atâtea lucruri care mi se păreau imposibile, dar acum mă uit în ochii lor şi le mulţumesc că m-au motivat să fiu independent şi să fiu omul care ştiau că voi deveni”, a spus Gabe.

De la început, Janelle şi Ron l-au tratat pe Gabe ca pe propriul lor fiu. Şi cu cât băiatul învăţa mai mult să se descurce singur, cu atât devenea mai independent.

Din momentul în care s-a alăturat trupei de dans a liceului, Gabe a participat la o competiţie de dans, unde s-a plasat pe locul al doilea şi chiar a apărut într-o emisiune TV intitulată Maury Show.

Gabe Adams / Facebook

Şi întrucât încrederea lui ca dansator a crescut, Gabe s-a dedicat acum în totalitate carierei de vorbitor motivaţional.

„Le vorbesc oamenilor de aproape patru ani şi pare incredibil dacă mă gândesc la toate locurile în care am reuşit să merg, la toţi oamenii uimitori pe care i-am întâlnit, cărora le-am ascultat poveştile şi despre care am aflat că i-am putut ajuta”, mărturiseşte el.

 

Gabe este un adevărat luptător care răspândeşte bucurie şi încredere tuturor celor pe care îi întâlneşte. Acest tânăr remarcabil a devenit o sursă de inspiraţie pentru o mulţime de oameni din întreaga lume.

Distribuiţi povestea lui Gabe cu prietenii voştri de pe Facebook dacă şi voi aţi fost impresionaţi de atitudinea sa de învingător!

Ţi-a plăcut acest articol?