LiveBiz
Bărbatul fără adăpost returnează portofelul cu 3300 de dolari care aparţinea unui student: comunitatea îl răsplăteşte

Bărbatul fără adăpost returnează portofelul cu 3300 de dolari care aparţinea unui student: comunitatea îl răsplăteşte

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bărbatul fără adăpost returnează portofelul cu 3300 de dolari care aparţinea unui student: comunitatea îl răsplăteşte

Atunci când îţi lipsesc multe dintre elementele esenţiale în viaţă, inclusiv un loc stabil în care să locuieşti, găsirea unei sume de bani poate fi o oportunitate grozavă. Dave Tally, în schimb, este un om fără adăpost care nu a vrut să profite necazul unui străin şi nu a vrut să păstreze „lucruri care nu îi aparţineau”.

Rucsacul abandonat pe care bărbatul l-a găsit conţinea un portofel cu 3300 de dolari în numerar şi, de parcă nu era suficient, un laptop. În loc să aleagă calea uşoară, Dave Tally a urmat calea bunăvoinţei şi smereniei, returnând rucsacul şi tot conţinutul acestuia proprietarului său de drept.

Dave Tally este un om bun şi, ca atare, a vrut să returneze banii şi laptopul proprietarului lor de drept. Desigur, tentaţia de a lua banii şi de a-şi schimba viaţa trebuie să fi fost puternică, dar în inima lui ştia cât de greşit era acel gest: acei bani nu îi aparţineau. Gândindu-se la bietul om care trebuie să fi pierdut aceşti bani, bărbatul fără adăpost s-a deplasat la organizaţia unde face voluntariat regulat şi a cerut ajutor pentru a-l găsi pe proprietarul rucsacului. Organizaţia, „Tempe Community Action Agency”, a reuşit să identifice şi să contacteze proprietarul: Brace Belanger, student la Universitatea de Stat din Arizona, trebuia să-şi cumpere o maşină la mâna a doua, dar rucsacul său lipsea de aproximativ cinci zile.

Tânărului nu-i venea să creadă că cineva îi găsise rucsacul, dar mai ales că era dispus să-l returneze. S-a bucurat când organizaţia l-a contactat pentru a-i spune vestea bună. Pentru a-şi exprima recunoştinţa, Brace Belanger i-a donat o sumă de bani lui Dave Tally şi şi-a exprimat intenţia de a face voluntariat alături de el la „Tempe Community Action Agency”, care s-a străduit atât de mult pentru a-l găsi. „Cred că este cel mai grozav lucru pe care l-am experimentat vreodată. Este o lecţie grozavă de viaţă şi mă ajută să-mi păstrez încrederea în oameni”, a mărturisit Belanger.

Câţi dintre voi aţi fi păstrat aceşti bani chiar dacă aţi avea un venit mult mai mare decât al lui Dave Tally? Când comunitatea a auzit despre această poveste, oamenii au decis să-l răsplătească pe omul fără adăpost pentru generozitatea şi bunătatea sa, oferindu-i bani, un loc de muncă şi servicii gratuite pentru a-şi reface viaţa. Dave Tally, în vârstă de 49 de ani, a lucrat întotdeauna şi nu s-ar fi gândit niciodată că va ajunge fără adăpost într-o zi, dar o serie de evenimente nefericite l-au adus în pragul sărăciei. Astăzi se simte norocos că are o comunitate atât de puternică în jurul lui şi este recunoscător: „Nu mi-am imaginat niciodată asta. M-am gândit doar că voi returna rucsacul şi acesta va fi sfârşitul poveştii.”

Ţi-a plăcut acest articol?