LiveBiz
Bărbatul vede un urs înecându-se şi îşi riscă viaţa pentru a-l salva

Bărbatul vede un urs înecându-se şi îşi riscă viaţa pentru a-l salva

LiveBiz » Animale » Bărbatul vede un urs înecându-se şi îşi riscă viaţa pentru a-l salva

Urşii sunt creaturi impresionante şi maiestuoase, dar este recomandat să păstraţi întotdeauna distanţa. În ziua când a fost văzut un urs într-o zonă rezidenţială din Florida, autorităţile au decis să evacueze zona pentru a proteja locuitorii.

Din motive de siguranţă, medicii veterinari au încercat să adoarmă animalul pentru a-l putea captura, a relatat The Telegraph. Cu toate acestea, când tranchilizantul a început să-şi facă efectul, ursul a intrat în panică şi s-a îndreptat către ocean.

Anestezicul a început să aibă efect, iar animalul devenea din ce în ce mai greoi în mişcări. Era în pericol să se înece pentru că în curând avea să-şi piardă toate puterile.

În acel moment, Adam Warwick, biolog în cadrul Comisiei pentru Conservarea Faunei şi Florei Sălbatice din Florida, a decis să-şi rişte viaţa pentru a salva bietul urs de la moarte sigură.

Adam nu a ezitat nicio clipă şi a plecat după urs. Nu i-a fost uşor să scoată un animal de 180 kg din apă în condiţii de siguranţă.

Ursul l-ar fi putut răni grav pe Adam, dar biologul nu a renunţat. Era hotărât să-l aducă teafăr cât mai aproape de plajă. Adam a prins ursul şi a început să înoate spre ţărm, ţinându-i capul deasupra apei.

Din fericire, Adam a scăpat doar cu câteva zgârieturi. În cele din urmă, ursul a fost scos din apă cu ajutorul unui tractor şi apoi dus în Parcul Naţional Osceola.

Ursul a ieşit şi nevătămat din această situaţie tensionată şi acum este fericit că se află aproape de uscat!

Adam a salvat acest urs riscându-şi propria viaţă! Curajul şi reacţia sa imediată merită toate aprecierile!

Ţi-a plăcut acest articol?