LiveBiz
Bărbatul i-a cerut soţiei să aleagă între el şi câini, iar ea decis să păstreze animalele de companie

Bărbatul i-a cerut soţiei să aleagă între el şi câini, iar ea decis să păstreze animalele de companie

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bărbatul i-a cerut soţiei să aleagă între el şi câini, iar ea decis să păstreze animalele de companie

Fericirea adevărată pentru Liz Haslam o reprezintă grija şi protecţia oferite câinilor aflaţi în nevoie si care au cea mai mare nevoie de ajutor.

Ce primeşte în schimb? Dragostea şi recunoştinţa acestor animale, lucruri pe care nu le-ar da pentru nimic în lume.

Liz s-a căsătorit cu bărbatul care părea să fie dragostea vieţii ei.

Posted by Liz Haslam on Saturday, February 3, 2018

Liz Haslam s-a căsătorit cu Mike, pe care l-a cunoscut pe când avea doar 16 ani şi a fost dragoste la prima vedere. A terminat liceul şi după nuntă a părăsit casa părintească pentru a-şi trăi viaţa cu omul visurilor ei într-o locuinţă cu două dormitoare şi cu un teren de peste 2,5 km pătraţi în Barnham, Suffolk. Când Liz şi Mike aveau 25 de ani, au avut un fiu pe nume Ollie, dar nimic nu părea suficient pentru ca dragostea lor să dureze şi cuplul să depăşească obstacolele ce urmau să apară.

„Ori câinii, ori eu!”

Într-una dintre zile, confruntându-se cu situaţie neobişnuită care a depăşit limitele răbdării, Mike a înfruntat-o pe Liz fără să se gândească la consecinţe. „Soţul meu a spus: ‘Ori eu, ori câinii?”. De atunci nu am mai auzit niciodată de el”, a spus femeia.

Motivul principal? Când s-au mutat în noua locuinţă, Liz avea suficient spaţiu pentru a pune bazele unei organizaţii care să-i umple inima mai mult decât buzunarele: BedForBullies, un refugiu şi un adăpost pentru câinii Bull Terrier. Totul a decurs normal până când soţul său a simţit că relaţia lor de căsnicie gravita în jurul câinilor care aveau probleme de sănătate şi comportament.

Încă de la o vârstă fragedă, Liz a simţit o mare dragoste pentru câini

Deşi acest lucru s-a întâmplat, dragostea lui Liz pentru câini nu ar fi trebui să-l deranjeze pe Mike, întrucât ea avusese o prietenie specială cu patrupezii încă din cea mai fragedă perioadă a vieţii ei. Mama sa a crescut West Highland Terrieri şi tatăl său deţinea o afacere cu hrană pentru animale. „M-am gândit că după 25 de ani ar fi trebuit să ştie că renunţarea la câini nu face parte din intenţiile mele. Ştia cum va fi din momentul în care ne-am căsătorit. Nu ştiu la ce se aştepta”, mărturiseşte Liz.

Obiectivele lor de cuplu nu se mai îndreptau în aceeaşi direcţie

Posted by Liz Haslam on Saturday, February 9, 2019

Cu toate acestea, nimeni nu îl poate judeca pe Mike sau pe oamenii care nu iubesc animalele aşa cum o fac mulţi dintre noi şi nici nu îi putem forţa să îşi schimbe părerea. Liz a văzut asta foarte clar şi, din acest motiv, amândoi au luat decizia sănătoasă de a se despărţi, pe măsură ce priorităţile lor s-au schimbat. „Ne-am îndepărtat tot mai mult, el fiind foarte implicat în munca sa şi nu mi-a lăsat nicio alegere. Nu voiam să fiu nevasta unui bărbat plictisitor. Aşa că mi-am găsit refugiul în preajma celor care mi-au oferit dragoste necondiţionată: câinii mei”, a spus ea.

Liz, un înger pentru câini

23

Posted by Bedsforbullies Sanctuary – LTC with TLC on Tuesday, October 13, 2015

Nevoile câinilor şi compasiunea faţă de aceştia l-au făcut pe Mike să treacă pe locul doi pe lista de priorităţi a lui Liz. „Pasiunea mea pentru animale s-a dovedit a fi prea mult pentru el.” Şi cum nu fie? Grija pentru 30 de câini care au nevoie de tratamente medicale şi atenţie nu-ţi mai lasă prea mult timp pentru tine. Liz petrece aproximativ 18 ore îngrijindu-i, plimbându-i de patru ori pe zi. Şi cheltuie sute de dolari în fiecare lună pentru medicamente şi hrană.

Peste 200 de câini

34

Posted by Bedsforbullies Sanctuary – LTC with TLC on Wednesday, October 14, 2015

Cu toate acestea, BedforBullies rămâne o organizație de caritate „care se bazează în principal pe donații” și, pe de altă parte, Liz acceptă cățelușii salvați pe care alte adăposturi nu i-ar accepta. De-a lungul anilor a primit aproximativ 200 de animale și continuă să creasca numărul de locuri.

Mai presus de toate, întotdeauna alături de câinii săi

Deşi are o datorie de peste 4000 de lire sterline la veterinar în urma facturilor medicale provenite din tratarea câinilor, precum şi restante la chirie de aproximativ 800 lire sterline pe lună, Liz spune că nici că putea fi mai fericită în acest moment: „Am ales să fac lucrul ăsta şi iubesc din toată inima ceea ce fac”.

Nu ne îndoim de faptul că intenţiile sale sunt dintre cele mai bune şi tocmai de aceea merită toate aprecierile. Voi cum aţi fi procedat în locul ei?

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?