LiveBiz
Câinele care era la un pas să se înece nu încetează să le mulţumească poliţiştilor care l-au salvat

Câinele care era la un pas să se înece nu încetează să le mulţumească poliţiştilor care l-au salvat

LiveBiz » Animale » Câinele care era la un pas să se înece nu încetează să le mulţumească poliţiştilor care l-au salvat

Câinii străzii sunt consideraţi animale autonome şi independente. În realitate, neavând altă opţiune, este vorba doar despre instinct pur. Este bine cunoscut faptul că un câine adoptat trăieşte mult mai mult decât un câine vagabond, deoarece este hrănit mai bine, iubit şi îngrijit în caz de boală. Dar poate cel mai rău este atunci când un câine nu vine pe lume fără un acoperiş deasupra capului, ci este abandonat. Fără resursele şi cunoştinţele necesare pentru a supravieţui, soarta lui este practic pecetluită. Povestea de astăzi este exact despre un asemenea caz, dar şi despre modul în care soarta se poate schimba cu puţin ajutor din partea unor oameni cu inimă mare.

Imagine: Almeria Noticias

Recent, în Almeria, Spania, un câine a fost salvat în mod miraculos de către agenţii Guardia Civil. Proprietarul unei ferme din zonă a observat că un animal ajunsese într-un rezervor pentru irigaţii şi nu mai putea ieşi. Bărbatul a chemat poliţia locală să intervină de urgenţă.

Imagine: Almeria Noticias

Era un câine ce părea abandonat. Acesta alunecase în apă cu doar câteva ore înainte, şi nu se putea salva de unul singur. Dacă poliţiştii nu ar fi sosit la timp, cu siguranţă s-ar fi înecat. Animalul se afla într-o stare disperată, sleit de puteri după ce a încercat toată noaptea să iasă la suprafaţă.

Imagine: Almeria Noticias

Malul înclinat era extrem de alunecos, într-atât de mult încât a pus probleme chiar şi oamenilor legii. În cele din urmă, un palet de lemn a fost folosit pe post de plută şi de targă. Prima încercare a eşuat deoarece cablul de care a fost ataşat paletul s-a rupt. Un ofiţer de poliţie a trebuit apoi să tragă platforma şi câinele cu mâinile goale.

Imagine: Almeria Noticias

Ofiţerii au reuşit în cele din urmă să-l salveze în condiţii de siguranţă. În ciuda faptului că era epuizat, înfometat şi speriat, animalul nu contenea în a le mulţumi salvatorilor. Pe site-ul Guardia Civil, oficialii au postat întreaga poveste adăugând comentariul „Pentru a servi şi proteja, indiferent de specie”.

Datorită efortului susţinut al poliţiei locale, totul s-a încheiat cu bine pentru acest biet câine, care acum este sănătos şi în afara oricărui pericol!

Ţi-a plăcut acest articol?