LiveBiz
Câinele este dus la înmormântarea stăpânului său şi se apropie pentru a-şi lua un ultim rămas bun

Câinele este dus la înmormântarea stăpânului său şi se apropie pentru a-şi lua un ultim rămas bun

LiveBiz » Animale » Câinele este dus la înmormântarea stăpânului său şi se apropie pentru a-şi lua un ultim rămas bun

Cu toţii putem fi de acord: creatura care reprezintă mai presus de toate loialitatea şi dragostea este cu siguranţă câinele. Aceste animale minunate ştiu să fie tovarăşi de excepţie; nu îşi abandonează niciodată stăpânul, rămân aproape de el până la sfârşit şi, dacă este necesar, îşi pun propria viaţă în pericol pentru siguranţa lui.

Un exemplu de prietenie şi loialitate este cel al lui Sadie, un câine în vârstă de 13 ani, care a trebuit să suporte pierderea iubitului său stăpân, oferind tuturor dovezi de necontestat ale iubirii sale. Totul a început când stăpânul lui Sadie a murit brusc din cauza unui atac de cord…

Atât pentru câine, cât şi pentru Julia, soţia bărbatului, a fost un moment devastator. Bărbatul era acasă când s-a simţit rău, iar intervenţia de urgenţă a paramedicilor nu a schimbat cu nimic situaţia. După câteva încercări de a-l resuscita, şi-au dat seama că nu mai este nimic de făcut.

După cum povesteşte soţia sa, când medicii au încetat procedurile de resuscitare, câinele s-a apropiat, şi-a lipit botul de mâna bărbatului de parcă ar fi vrut să-l trezească. Ceea ce s-a întâmplat în următoarele zile a confirmat suspiciunea: Sadie nu a înţeles ce s-a întâmplat.

În zilele următoare, câinele a început să dea semne de depresie: nu mai mânca, pierzând peste 4 kg în greutate; în plus, stătea adesea la fereastră, aşteptând sosirea maşinii stăpânului său, aşa cum făcea întotdeauna. Mâhnită să-şi vadă câinele în această stare, Julia s-a gândit să îl ia cu ea la ceremonia funerară.

În acea zi, cineva din familie a surprins această imagine tristă şi emoţionantă: Julia şi Sadie s-au apropiat de sicriu; câinele s-a ridicat în două labe şi s-a uitat înăuntru. Pe chipul lui, Julia a putut vedea o expresie de uimire… urmată după câteva secunde de o privire uşor mai relaxată. În restul ceremoniei, Sadie a stat liniştit lângă „stăpâna” lui.

Când au ajuns acasă, câinele a mers la bucătărie şi, după câteva zile în care nici nu a dorit să se apropie de castronul său, a mâncat în sfârşit prima sa masă. Julia şi-a dat seama atunci ce se întâmplase: până în acel moment Sadie aştepta nehotărât. Să-şi ia rămas bun de la stăpânul său era singura modalitate de a-l lăsa să plece.

Ţi-a plăcut acest articol?