LiveBiz
În fiecare zi, acest câine cumpără un fursec de la bar şi plăteşte cu o frunză

În fiecare zi, acest câine cumpără un fursec de la bar şi plăteşte cu o frunză

LiveBiz » Animale » În fiecare zi, acest câine cumpără un fursec de la bar şi plăteşte cu o frunză

Există câini care au o perspicacitate şi o intuiţie atât de ridicate, încât nu putem rămâne indiferenţi în faţa unor mici evenimente care îi au ca protagonişti. „Le lipseşte doar cuvântul” este ceea ce auzim adesea despre unele animale foarte inteligente. La Institutul Tehnic din Monterrey Casanare, Columbia, un câine negru, foarte asemănător cu un Labrador, „păzeşte” în fiecare zi profesorii şi studenţii în schimbul unor alimente. Studenţii, mai ales, îi aduc de obicei dulciuri din barul campusului pentru a-i arăta recunoştinţa.

Imagine: Facebook / A Peña J David

Ceea ce studenţii nu ştiau încă era faptul că patrupedul inteligent nu se mulţumea doar cu acele fursecuri, ci urmărea cu atenţie cum oamenii primeau diverse alimente delicioase în schimbul unor „hârtii verzi”. Zis şi făcut – animalul a profitat imediat de ocazie pentru a încerca singur; într-o zi, câinele a apărut la barul din campus cu o frunză mare în gură, dând din coadă în aşteptarea gustării sale.

Imagine: Facebook / A Peña J David

Femeii din bar nu îi venea să-şi creadă ochilor! Inventivitatea câinelui depăşise cu adevărat toate aşteptările. Angela Garcia Bernal, profesoară la Institut, a speculat faptul că patrupedul a văzut schimbul de bani în favoarea deliciilor de atâtea ori, încât a vrut să încerce singur.

Femeia de la bar a fost mai mult decât fericită să-i dea câinelui un fursec în schimbul acelei frunze.

Imagine: Facebook / A Peña J David

De atunci, animalul a continuat să apară în fiecare zi cu o frunză, pentru a primi micul său premiu. „Plăteşte mereu cu o frunză”, a spus femeia de la bar, „este cumpărătura lui zilnică”. Evident, personalul campusului a decis să limiteze raţia zilnică de dulciuri, pentru a avea grijă de sănătatea animalului.

Imagine: Facebook / A Peña J David

Într-o zi, unul dintre profesorii Institutului a decis să publice o postare pe Facebook, spunând această poveste oarecum ciudată. Postarea a devenit rapid virală şi mii de oameni au fost impresionaţi de inteligenţa ieşită din comun a câinelui.

Ţi-a plăcut acest articol?