LiveBiz
Câinele Golden Retriever ţine în dinţi cu disperare ursuleţul de pluş după ce a fost abandonat de familia sa

Câinele Golden Retriever ţine în dinţi cu disperare ursuleţul de pluş după ce a fost abandonat de familia sa

LiveBiz » Animale » Câinele Golden Retriever ţine în dinţi cu disperare ursuleţul de pluş după ce a fost abandonat de familia sa

Fotografia care prezintă un căţeluş Golden Retriever ce se agaţă cu tristeţe de ursuleţul său de pluş după ce a fost abandonat de propria familie a provocat un val de nemulţumire şi a devenit virala printre utilizatorii de internet.

Ursuleţul de pluş în cauză este ultimul obiect şi cea mai frumoasă amintire a animalului despre fosta sa viaţă – şi foştii proprietari.

Imaginea a fost publicată pentru prima dată pe pagina portalului „Zoorprendente”, unde a devenit rapid virală, cu peste 100.000 de reacţii şi distribuiri în doar câteva zile.

Mii de utilizatori de Internet au clasificat atitudinea de abandon ca fiind „de neînţeles” şi „crudă”. La urma urmei, cine este atât de hain încât să abandoneze o fiinţă inocentă cu o asemenea nepăsare?

În fotografie, pe lângă faptul că îşi ţine animalul de pluş cu dinţii, câinele este văzut stând aşezat pe o bancă de lemn, în timp ce maşina familiei sale pleacă către o adresă necunoscută, ceea ce implică faptul că şi-a acceptat realitatea şi că trebuie să „respecte” destinul.

După ce postarea a devenit virală pe Facebook, numeroase organizaţii au solicitat informaţii despre fotografie pentru a începe o investigaţie. Cu toate acestea, unii utilizatori cred că este o imagine menită să crească gradul de conştientizare cu privire la abuzurile suferite zilnic de animale.

„Animalele de companie trebuie să fie fericite”, „Sper ca cei care le fac nefericite să plătească faptele”, „Tot ceea ce se faci în această viaţă se plăteşte mai târziu”, „Nu trebuie să ne lovim niciodată câinii”, „Ei simt când sunt trădaţi”, au fost comentariile care s-au remarcat cel mai mult în postarea originală.

În Brazilia, actul de abandon, maltratare, violenţă sau neglijare împotriva animalelor este pasibil nu numai de amendă, ci şi de închisoare.

Ţi-a plăcut acest articol?