LiveBiz
Tatăl decide să-şi urmeze instinctul şi să verifice iPad-ul fiicei sale – ceea ce descoperă îi sfâşie inima

Tatăl decide să-şi urmeze instinctul şi să verifice iPad-ul fiicei sale – ceea ce descoperă îi sfâşie inima

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Tatăl decide să-şi urmeze instinctul şi să verifice iPad-ul fiicei sale – ceea ce descoperă îi sfâşie inima

Odată cu apariţia reţelelor de sociaizare, este din ce in ce mai dificil pentru părinţi să le asigure un mediu sigur copiilor lor. Există pericole uriaşe pe internet pentru cei mici, iar principalul motiv de îngrijorare sunt pedofilii care încearcă să se apropie de băieţi şi fete prin intermediul Facebook, Instagram, etc. Recent, acest tată a decis să-şi urmeze instinctul şi să se uite în iPad-ul fiicei sale. Ceea ce a descoperit a reprezentat şocul vieţii lui.

Scott Jenkins are două fete minunate. Pe 26 octombrie el a scris pe blog-ul său un mesaj care avea să cutremure oamenii din întreaga lume: „Totul a început acum 5 ani pe Instagram, cu un băiat de 15 ani care se numea Bruce. Bruce era un tânăr spaniol, aparent normal în toate privinţele. Puţini ştiau însă că el era primul pion al unei reţele care se ocupa cu traficul uman.”

Facebook – Scott Jenkins

Bruce era „amic” cu unele persoane din cercul de prieteni ai fiicei sale şi vorbeau zilnic. De asemenea, Bruce avea mulţi prieteni care au fost incluşi şi ei în cerc, astfel că toţi au început să comunice prin intermediul reţelei Instagram. La scurt timp după acest eveniment, Scott a început să vadă o schimbare la fiica sa. Ea devenise secretoasă şi necomunicativă.

„Pentru că am înţeles pe deplin atât necesitatea accesării internetului, cât şi faptul că lucrurile ar putea scăpa repede de sub control, îmi verificam regulat fiica. La fiecare două săptămâni îi luam tableta după ce adormea şi îi verificăm mesajele şi fotografiile pentru a vedea dacă totul este în regulă.”

„Am observat unele mesaje şi poze oarecum nepotrivite, însă nu le-am dat importanţă decât 2 săptămâni mai târziu. Am avut un sentiment ciudat într-o seară şi m-am apucat să fac ceea consideram că va fi o altă verificare obişnuită… Ce am găsit în acea noapte mi-a rămas întipărit în minte şi mi-a sfâşiat inima.”

Totul a început cu o poză a fiicei sale, una fără îndoială necorespunzătoare pentru o fată de vârsta ei, într-o ipostază sexy… Deci, verificările tatălui s-au transformat într-o anchetă care a inclus toate conturile ei.

Facebook – Scott Jenkins

A apelat la motorul de căutare Google pentru a face niște cercetări, identificând unele conturi secundare ale unora dintre prietenii din acest cerc. Când a văzut că patru dintre „prietenii” din cerc erau în mod clar bărbaţi în toată firea, inima lui a fost cuprinsă de mânie. După aproximativ două zile de cercetări pe Internet, aproape nesfârșite, pentru a aduna informații despre acești bărbați, Scott a ajuns la concluzia că trebuie să colaboreze cu Poliția.

„Am fost repede dirijat către Departamentului de Criminalitate Informatică al Poliţiei din Portage, unde ni s-au solicitat toate device-urile folosite. După 7 luni m-au sunat pentru a-mi comunica cele mai înspăimântătoare cuvinte pe care le-am auzit vreodată: „Domnule și doamnă Jenkins, puteți să veniţi împreună cu familia la secția de poliție cât mai repede posibil?” Acesta este un lucru pe care nu doreşti să-l auzi.”

„După ce am ajuns la sediul poliţiei, am intrat într-o mică sală de conferințe aflată în spatele postului de poliție Portage și au început să îmi explice cum investigaţiile mele mi-au salvat fiica de la răpire.”

Facebook – Scott Jenkins

„Bruce era, aşa cum am precizat anterior, un băiat normal de 15 ani. Ceea ce nu ştiam eu era că prietenii lui de sex masculin l-au făcut pe Bruce ţapul lor ispăşitor… El a fost persoana de încredere pe care au cunoscut-o copiii noştri; el era cel care în mod inconştient atrăgea tinerii în cercul său, urmând ca ulterior aceştia să fie aleşi de către pedofili. Lista de prieteni a lui Bruce se extindea la nivel global, iar cei peste 2.000 de adepţi ai săi erau doar copii nevinovaţi, care, de fapt, vorbeau cu adulţi perverşi. CHIAR COPIII NOŞTRI…”

Acesta nu este un caz izolat, totul se întâmplă chiar aici, în faţa noastră. Frumoasa şi inocenta fiică a lui Scott a fost atrasă în acest cerc de către nişte monştri şi se apropia rapid de momentul întâlnirii când urma să fie răpită.

„Sper ca acest lucru să declanşeze instinctele în inima fiecăruia dintre voi. Verificaţi conversaţiile copiilor, puneţi întrebări şi spuneţi-le să nu aibă „prieteni” pe care nu îi cunosc în viaţa reală. Nu am avut nicio idee cât de aproape am fost până să se întâmple acest lucru cu fiica mea… Dacă nu ştiţi ce să căutaţi sau cum, cereţi ajutorul cuiva de încredere. Acest lucru poate însemna enorm în viaţa copiilor voştri. Poza fiicelor mele ar fi putut fi ultimul lucru care mi-ar fi rămas ca amintire. Iar aceasta a fost făcută în perioada când Haylee abia îl cunoscuse pe Bruce…”

Facebook – Scott Jenkins

Distribuiţi această informaţie tuturor prietenilor voştri, astfel încât mult mai mulţi părinţi să fie atenţi la pericolele social media!

Ţi-a plăcut acest articol?