LiveBiz
Câinele merge 200 de km cu ‘lacrimi în ochi’ pentru a-şi găsi stăpânii care l-au abandonat

Câinele merge 200 de km cu ‘lacrimi în ochi’ pentru a-şi găsi stăpânii care l-au abandonat

LiveBiz » Animale » Câinele merge 200 de km cu ‘lacrimi în ochi’ pentru a-şi găsi stăpânii care l-au abandonat

Cu excepţia propriilor copii, majoritatea proprietarilor de animale îşi iubesc câinii mai mult decât orice pe lume.

Sunt copiii lor cu blană, pe care i-au adoptat şi faţă de care şi-au luat responsabilitatea de a-i creşte şi de a-i îngriji.

Din păcate, acest lucru nu este valabil în cazul tuturor. Există persoane care nu acordă câinelui acelaşi statut ca oricărui membru al familiei, mulţumindu-se să cumpere sau să adopte un câine într-o zi, doar pentru a se lipsi de el sau a-l abandona în scurt timp.

Este şi cazul unei căţeluşe loiale din Krasnoiarsk, Rusia, care a ajuns subiect de prima pagină pentru că a mers 200 km „cu lacrimi în ochi”, în încercarea de a se reîntâlni cu proprietarii care au abandonat-o.

Maru este o femelă Bullmastiff în vârstă de un an care a fost vândută unui cuplu din Krasnoiarsk în urmă cu aproximativ şase luni. Nu a durat mult până când patrupeda să fie returnată crescătoriei de câini de unde provenea, sub pretextul că femeia care o adoptase era alergică.

S-a constatat că Maru avea cu totul alte planuri. În timp ce era transportată înapoi spre Novosibirsk, a reuşit să scape din trenul Transsiberian, folosindu-şi labele pentru a deschide o uşă de compartiment în timp ce trenul făcuse o scurtă oprire într-o haltă.

Potrivit ziarului The Siberian Times, proprietara crescătoriei, Alla Morozova, agrease cu tânărul cuplu ca Maru să fie plasată în tren pentru a se întoarce la ea.

Alla a explicat: „Nu renunţ la căţeluşii mei nici măcar după ce un câine este cumpărat; în contract este stipulat că proprietarii trebuie să mă informeze dacă nu mai au nevoie de un câine”.

După aproximativ 200 de kilometri, se pare că Maru s-a speriat şi a fugit din tren când acesta era oprit – în ciuda faptului că a avut un însoţitor care să o supravegheze şi care să se asigure că totul era în regulă în timpul călătoriei.

Alla a declarat: „A fost adusă de proprietari, apoi aceştia au dispărut undeva. Zgomotul trenului a speriat-o cumplit…”

După evadarea lui Maru, proprietarii căţeluşei au fost chemaţi şi li s-a cerut să ajute la căutarea ei. Aceştia au refuzat, iar Alla este convinsă că celor doi nu le pasă deloc de faptul că patrupeda lor a dispărut.

„Au trimis câinele cât mai departe şi au scăpat de o grijă”, spune proprietara crescătoriei.

În mod incredibil, două zile şi jumătate mai târziu Maru a fost în cele din urmă găsită în Krasnoiarsk; oraşul în care locuiesc foştii săi proprietari. Alla a spus că a fost extrem de norocoasă că nu a fost atacată de urşi sau lupi în timpul călătoriei, suspectând că a urmat calea ferată înapoi acasă.

După ce a parcurs cei 200 de km, pernuţele de pe labele ei aveau multiple răni şi mai avea o leziune în zona botului. Era epuizată, iar voluntarii care au găsit-o spun că avea lacrimi în ochi. Cu toate acestea, cei care ar fi trebuit să o primească cu braţele deschise au refuzat să o accepte înapoi.

Între timp, Maru a revenit la crescătoria din Novosibirsk, unde se recuperează din calvarul prin care a trecut.

Maru a dovedit că este o adevărată luptătoare! La urma urmei, după toate încercările pe care le-a înfruntat, merită din plin o familie iubitoare şi un cămin permanent – lucruri de care sperăm că va avea parte cât mai curând.

Vă rugăm să distribuiţi acest articol dacă şi voi credeţi că Maru merită să fie fericită şi iubită.

Ţi-a plăcut acest articol?