LiveBiz
Câinele plânge fără să înţeleagă motivul pentru care a fost abandonat de familia sa

Câinele plânge fără să înţeleagă motivul pentru care a fost abandonat de familia sa

LiveBiz » Animale » Câinele plânge fără să înţeleagă motivul pentru care a fost abandonat de familia sa

Lacrimile necontrolate ale unui Pitbull cu inima frântă ce a fost abandonat de familia sa într-un adăpost reprezintă unul dintre cele mai triste lucruri ce pot fi văzute.

Abandonul unui animal de companie pare a fi o practică comună în unele familii cărora nu le pasă de consecinţele unui asemenea gest. Un act de cruzime împotriva unei creaturi care ani de zile a avut grijă de toţi membrii acelei familii.

Câinii sunt, fără îndoială, cele mai loiale animale şi fiinţele umane au multe lucruri de învăţat de la ei. Aşa că sperăm că povestea lui Blue King va ajuta la creşterea gradului de conştientizare.

Acest mic prieten a trecut printr-un episod amar în viaţa lui.

Acest Pitbull locuia împreună cu familia lui în California (Statele Unite), dar o relocare intr-un alt oraş i-a făcut pe aceşti oameni să facă tot posibilul să scape de bietul animal.

Pentru a nu-l lăsa totuşi pe străzi, proprietarii au decis să-l ducă la un adăpost local, unde l-au lăsat în speranţa că altcineva va avea grijă de bietul câine.

Ceea ce părea un lucru rezolvat pentru stăpânii lui, pentru câine s-a dovedit a fi un motiv de mare tristeţe.

Familia a plecat împăcată că rezolvase o grijă, dar nu acesta era şi cazul lui Blue King, care nu putea înţelege cum părinţii lui îl lăsaseră în acel loc plin de străini şi nu se mai întorseseră după el.

Câinele nu înţelegea de ce fusese abandonat.

La fel ca majoritatea patrupezilor care trec prin această experienţă, acest Pitbull şi-a arătat de la început tristeţea şi suferinţa, dar s-a întâmplat ceva care i-a lăsat fără cuvinte pe îngrijitorii săi: Blue King era atât de devastat, încât nu se putea opri din plâns.

Deşi mulţi câini suferă de-a lungul vieţii, se întâmplă de puţine ori să plângă pentru a-şi arăta tristeţea. Impresionaţi peste măsură de situaţie, voluntarii de la adăpostul „Saving Carson Shelter Dogs” au decis să intervină.

Locul în care a fost abandonat Blue King este un adăpost de mare risc, unde se practică sacrificarea animalelor pentru a controla suprapopularea, aşa că se temeau că moartea va fi singura soluţie în cazul lui Blue dacă nu îşi găseşte o familie în curând.

Aşa că voluntarii au postat un videoclip cu Blue pentru a-i găsi o casă.

În urma acestui fapt, Jennifer McKay a aflat despre caz şi a mers la adăpost să întâlnească patrupedul, cu toate că la început interacţiunea cu el s-a dovedit a fi foarte dificilă.

„Părea foarte trist şi deprimat. Nici nu se putea uita la mine. Cu toţi ceilalţi câini am avut contact vizual şi au dat din coadă, dar el nu s-a putut ridica. Nu se putea uita la mine. Am fost foarte tristă” – şi-a amintit Jennifer.

Femeia l-a îndrăgit pe loc şi a vrut să-l ducă acasă, dar mai întâi Blue a trebuit să treacă cu bine un test de temperament.

Timp de o săptămână, cât a durat procesul, Jennifer a vizitat câinele pentru a-i câştiga încrederea, dar se părea că Blue nu dorea altceva decât să-şi vadă vechea familie.

„Puteai să-ţi dai seama că de fiecare dată când cineva trecea, se comporta ca şi cum i-ar fi căutat pe foştii stăpâni. Parcă ştia că l-au lăsat acolo”, a spus Jennifer.

Când Jennifer a primit în sfârşit permisiunea de a-l lua acasă pe Blue King, aceasta a fost surprinsă de schimbarea radicală pe care o afişa patrupedul.

De îndată ce i-au deschis cuşca, s-a dus glonţ la femeia care se hotărâse să-i devină mamă adoptivă, arătându-şi recunoştinţă.

Era un nou început şi Blue părea să înţeleagă acest lucru foarte bine.

În acel moment căţelul a trecut printr-o schimbare radicală şi toată tristeţea lui s-a transformat în multă dragoste şi energie, deoarece Blue s-a dovedit a fi un câine extrem de jucăuş.

Mă aşteptam la un câine relaxat şi calm, dar de îndată ce uşile canisei s-au deschis, am fost foarte entuziasmată. Pe drumul spre casă am observat că îi place să călătorească cu maşina. Voia să-l las să scoată capul pe fereastra”, a spus Jennifer, râzând.

Din fericire, Blue nu a trebuit să petreacă mult timp la adăpost. Dar chiar şi aşa, a avut toate motivele să arate tuturor cum inima i-a fost frântă de abandonul familiei sale.

Povestea lui Blue a avut un final fericit şi, deşi s-a petrecut în urmă cu câţiva ani, lacrimile şi suferinţa lui descriu foarte bine experienţele altor blănoşi care trec în prezent printr-o situaţie similară.

Animalele nu sunt obiecte de care să ne putem lipsi atunci când nu mai avem chef sau când ceva nu ne convine. Împărtăşiţi această poveste emoţionantă pentru ca oamenii să înţeleagă o dată pentru totdeauna ce înseamnă să distrugi inima unui câine.

Ţi-a plăcut acest articol?