LiveBiz
O căţeluşă cu handicap aşteaptă de ani buni într-un adăpost ca cineva cu suflet bun să o adopte

O căţeluşă cu handicap aşteaptă de ani buni într-un adăpost ca cineva cu suflet bun să o adopte

LiveBiz » Animale » O căţeluşă cu handicap aşteaptă de ani buni într-un adăpost ca cineva cu suflet bun să o adopte

Unii oameni, când îşi formează o opinie superficială despre cineva, din păcate tind să accentueze aspectul fizic în detrimentul personalităţii şi caracterului celuilalt individ. Acest lucru aparent inofensiv se extinde şi asupra animalelor, care sunt adesea apreciate pentru ceea ce par a fi şi nu pentru ceea ce sunt cu adevărat.

Este şi cazul lui Bethany, o căţeluşă de 8 ani care a venit pe lume pe străzile Ucrainei, cu o deformare a feţei, inclusiv a maxilarului, botului şi ochilor. Pe măsură ce a crescut, aceasta s-a obişnuit cu reacţia de respingere a oamenilor din jurul ei. În cele din urmă a fost salvată de un adăpost, unde a petrecut ani buni fiind ignorată de majoritatea celor care mergeau acolo să caute un animal de companie pentru adopţie.

Voluntara Zoe Casey este cea care a salvat-o pe Bethany şi pe fraţii ei de pe stradă. Într-un interviu acordat publicaţiei britanice Metro, ea a declarat: „Nu este nimic în neregulă cu Bethany, nici măcar nu sforăie când doarme. Bethany este un câine fericit şi absolut fermecător şi este tot ce ţi-ai putea dori vreodată de la un animal de companie. “

Bethany este un câine foarte blând şi fericit în adăpostul „Safe Rescue for Dogs”, atât de mult, încât nici nu îşi dă seama şi nici nu-i pasă că este diferită de alte exemplare. Tot ce voia era să-şi găsească o familie care să o vadă dincolo de aspectul ei fizic.

„Este un lucru obişnuit să le facem publicitate câinilor disponibili pentru adopţie prin intermediul fotografiilor. Oamenii aleg animale pe baza aspectului. Cred că ar trebui să procedăm altfel şi să privim ceva mai în profunzime”, spune Zoe.

Nu este un secret faptul că majoritatea oamenilor preferă să-i adopte pe cei mai frumoşi câini sau de rasă pură, fără să ţină cont de faptul că toate animalele trebuie să aibă şansa de a avea o casă. „Oamenii o văd pe Bethany şi sunt puţin surprinşi de aspectul ei, dar atunci când lucrezi într-un adăpost pentru câini, nu mai eşti uimit, doar îi accepţi aşa cum sunt”, mărturiseşte voluntara.

Oamenii din adăpost au învăţat să o iubească pe Bethany pentru ceea ce este – grijulie, afectuoasă şi tandră – şi nu îşi pierd speranţa că într-o bună zi cineva cu inimă mare o va adopta tocmai datorită acestor caracteristici, oferindu-i o locuinţă pe care o merită din plin.

Sperăm că acest lucru se va întâmpla foarte curând. Între timp, căţeluşa în vârstă de 8 ani rămâne în adăpostul Safe Rescue, fiind foarte bine îngrijită de voluntari.

Cu toţii sunt de părere că în cele din urmă o persoană iubitoare îi va descoperi adevărata frumuseţe!

Distribuiţi acest articol pentru a o ajuta pe Bethany să fie adoptată, împărtăşiţi această poveste cu familia şi prietenii!

Ţi-a plăcut acest articol?