LiveBiz
Câinele salvat era atât de slăbit, încât s-a aşezat în recipientul cu mâncare pentru a se putea hrăni

Câinele salvat era atât de slăbit, încât s-a aşezat în recipientul cu mâncare pentru a se putea hrăni

LiveBiz » Animale » Câinele salvat era atât de slăbit, încât s-a aşezat în recipientul cu mâncare pentru a se putea hrăni

Abuzul asupra animalelor nu are niciodată o scuză. Dacă există legi care interzic anumite acţiuni, este datorită faptului că acele acţiuni au repercusiuni negative. Prin urmare, oamenii nu ar trebui să încalce regulile, mai ales atunci când un animal fără apărare are de suferit!

Un bărbat din Africa de Sud a murit, iar familia lui se străduia să hrănească ogarii pe care acesta obişnuia să-i folosească la vânătoare. Erau în total 64.

Deoarece familia nu avea venituri stabile, situaţia s-a înrăutăţit dramatic. Câinii au ajuns să fie hrăniţi cu varză fiartă şi nu a durat mult până când animalele au început să piardă din greutate.

Life with dogs

Organizaţia Greyhound Rescue din Africa de Sud a fost chemată să ajute la începutul acestei luni, dar, din păcate, mai mulţi ogari muriseră deja.

Familia a început să coopereze cu echipa de salvatori pentru transferul iniţial al unui grup de 11 ogari, care trebuiau să ajungă în adăpostul Community Led Animal Welfare (CLAW), pentru a primi ajutor.

Life with dogs

„În Africa de Sud, ogarii sunt utilizaţi cu precădere pentru vânătoare”, a spus Sheena Dale, manager de proiect IFAW la CLAW.

„Chiar dacă există legi împotriva utilizării câinilor la vânătoare, acestea sunt rareori aplicate şi acest lucru dăunează nu numai câinilor, ci şi populaţiilor de animale sălbatice din Africa de Sud, cum ar fi vulpile şi porcinele.”

„Privind cicatricile care le acoperă trupurile, credem că au fost abuzaţi în repetate rânduri”, a mai adăugat Dale.

Life with dogs

Câinii sufereau de răni şi malnutriţie. Unii dintre ei aveau tumori şi alte probleme de vedere. Un câine a trebuit să fie dus de urgenţă la spitalul veterinar pentru a i se îndepărta un ochi bolnav.

Întrucât animalele se aflau în stare gravă, un îngrijitor de la adăpost se asigura că patrupezii înfometaţi beneficiau de mai multe porţii mici de mâncare, în fiecare seară din prima săptămână, pentru a-i ajuta să-şi extindă stomacul minuscul.

Life with dogs

Un câine din grup era atât de înfometat, încât văzând atâta mâncare în prima zi la adăpost, a cedat. Era atât de slab şi de obosit, încât efectiv s-a aşezat în recipientul cu mâncare pentru a se putea hrăni.

Life with dogs

Şi ceilalţi câini au fost trataţi cu multă atenţie: „Am aranjat pentru fiecare paturi moi în căsuţe, şi foarte repede, fiecare culcuş avea câte un bot ascuţit care se odihnea în interior, lăsând să li se vadă picioarele lungi ieşind pe la intrări”, a scris Taren Welthagen, un voluntar din CLAW.

Life with dogs

În următoarele zile, familia a fost de acord să mai predea alţi cinci câini. Salvatorii s-au ocupat de îndată să găsească case temporare şi familii permanente pentru cele 16 animale salvate din condiţii groaznice.

Life with dogs

Câteva săptămâni mai târziu, 11 dintre cele 16 animale s-au refăcut şi au luat suficient în greutate pentru a fi transferate în case de plasament sau permanente. Printre cei care au nevoie de locuinţe se număra Gary, Prince, Whip Girl, Scaredy Girl şi un căţel alb-negru care încă nu are un nume.

Life with dogs

„Mulţi dintre oamenii care i-au luat în plasament s-au îndrăgostit iremediabil de aceşti bieţi patrupezi şi primim actualizări periodice că îşi doresc să-i păstreze pentru totdeauna”, spune Dale. „Există foarte mult interes în privinţa ogarilor şi toţi cei rămaşi în adăpost îşi vor găsi în curând familii care să-i iubească şi să-i îngrijească.”

Life with dogs
Life with dogs

Distribuiţi acest articol tuturor celor cunoscuţi, astfel încât nimeni să nu mai abuzeze animalele!