LiveBiz
Acest câine se agaţă disperat de stăpânul său când îşi dă seama că îl lasă la adăpost

Acest câine se agaţă disperat de stăpânul său când îşi dă seama că îl lasă la adăpost

LiveBiz » Animale » Acest câine se agaţă disperat de stăpânul său când îşi dă seama că îl lasă la adăpost

Nu este ceva neobişnuit ca o persoană să fie forţată, din diverse motive, să se despartă de câinele său. Prietenii noştri cu patru picioare nu sunt „accesorii” de care să ne putem debarasa după bunul plac, ci creaturi care merită respect şi atenţie, la fel ca oamenii.

Din acest motiv, mulţi oameni, după un prim moment de entuziasm, din cauza problemelor cu banii sau a locului de muncă, îşi dau seama că nu pot gestiona prezenţa unui câine şi decid să se despartă de el.

La fel cum i s-a întâmplat şi Pitbull-ului Moise, protagonistul poveştii noastre. Un câine foarte prietenos care, printr-o reacţie simplă şi spontană, a emoţionat o mulţime de oameni, demonstrând încă o dată cât de puternice pot fi sentimentele acestor animale.

Familia lui Moise îl adoptase de aproximativ un an. Din cauza unor situaţii neprevăzute, proprietarii săi au fost obligaţi să se mute într-o casă mai mică, iar singura în care îşi permiteau să locuiască nu avea suficient spaţiu pentru a găzdui câinele. Deci, au decis să ducă Pitbull-ul înapoi la adăpostul de unde îl adoptaseră.

O alegere îngrozitoare, percepută de bietul animal cu câteva săptămâni mai devreme. Câinii sunt capabili să simtă astfel de lucruri datorită capacităţii lor deosebite de a rezona cu emoţiile oamenilor din jurul lor. Moise, în zilele care au precedat revenirea sa la adăpost, şi-a pierdut orice entuziasm şi a început frecvent să plângă.

Punctul culminant a venit, aşa cum era de aşteptat, în momentul separării. La adăpost, când prietenii săi umani au decis să îl părăsească, câinele i-a rugat în felul său să nu plece. Nancy Klein, o voluntară din adăpost, a surprins scena într-un videoclip care apoi a fost publicat pe internet. Câinele pare să ceară ajutor, lipindu-se de stăpânul său, disperat la gândul că va rămâne din nou fără casă şi familie.

 

Posted by Nancy Klein on Sunday, January 22, 2017

Nu ştia, totuşi, că şederea sa în adăpost va fi una destul de scurtă. Din fericire pentru el şi datorită implicării voluntarilor, Moise a fost adoptat de o nouă familie, mult mai stabilă din punct de vedere financiar, unde a găsit din nou toată afecţiunea şi dragostea de care are nevoie.

Videoclipul care îl arata căţărându-se cu disperare pe vechii săi stăpâni a servit nu numai pentru a colecta multe cereri de adopţie pentru Moise, dar şi pentru a motiva mai mulţi oameni să meargă la adăpost pentru a adopta un câine asemeni acestui minunat Pitbull. Sperăm că tot mai mulţi câini îşi vor găsi dragostea, căldura şi fericirea pe care le merită!

Ţi-a plăcut acest articol?