LiveBiz
Bărbatul salvează câinele cu boală terminală şi îi oferă cei mai buni ultimi ani din viaţă

Bărbatul salvează câinele cu boală terminală şi îi oferă cei mai buni ultimi ani din viaţă

LiveBiz » Animale » Bărbatul salvează câinele cu boală terminală şi îi oferă cei mai buni ultimi ani din viaţă

Pitbull-ul Ayita a trăit în condiţii deplorabile pe străzile din Patterson, New Jersey (SUA). Abandonată de fostul său proprietar, trebuia să recurgă la găsirea resturilor de alimente din coşul de gunoi pentru a supravieţui a doua zi.

Situaţia sa precară, asemănătoare cu cea prin care trec atât de mulţi câini de pe stradă în fiecare zi, era ceva obişnuit şi, din păcate, nu a atras atenţia nimănui.

Până într-o zi, când în sfârşit cineva a fost impresionat de starea câinelui: activistul voluntar Craig, de la ONG-ul „New York Bully Crew”, este cel care a salvat căţeluşa şi a dus-o la adăpostul ONG-ului.

Anii de viaţă petrecuţi pe stradă atârnau greu pe umerii Ayitei: era foarte slabă şi avea nevoie urgentă de ajutor.

Craig a dus-o la o clinică pentru consult amănunţit şi analize. Acolo, a fost diagnosticată cu MPS (sau mucopolizaharidoză), o afecţiune rară care o împiedică pe Ayita să metabolizeze corespunzător zahărul. Boala scurtează foarte mult speranţa de viaţă, în special în cazul câinilor.

Dar, din fericire, cu medicamentaţie adecvată şi multă grijă aşa cum primeşte acum, va putea trăi încă câţiva ani.

Craig, care se numeşte şi el „un Pitbull”, a înţeles pe propria piele cum este să fii considerat „diferit” din cauza aspectului.

Legătura pe care a stabilit-o cu Ayita l-a motivat să o adopte şi acum, bărbatul are grijă de ea de acasă.

Ori de câte ori Craig începe să cânte pentru Ayita, corpul câinelui continuă să se mişte. Îi place să-şi audă tatăl! În plus, este foarte fericită că poate fi alături de el şi „refuză” să-l lase să iasă din casă fără ea.

Astăzi, Ayita este foarte fericită alături de Craig şi îşi revine după toate traumele emoţionale suferite. Proprietarul său i-a făcut o promisiune: să se asigure că Ayita îşi va trăi ultimele zile din viaţă în cel mai frumos mod.

„M-a făcut să privesc lumea într-un mod diferit”, mărturiseşte bărbatul.

Medicii estimează că Ayita mai are încă doi ani de trăit. „Vor fi foarte bine folosiţi”, promite tânărul.

„Mulţi sunt de acord cu expresia: Cu cât este iubit mai mult un animal, cu atât va trăi mai mult. Dacă acest lucru este adevărat, înseamnă că Ayita va mai trăi încă 20 de ani”, conchide Craig.

Ţi-a plăcut acest articol?