LiveBiz
Frizeriţa transportă scaunul de salon pe străzi, oferind tunsori gratuite oamenilor nevoiaşi

Frizeriţa transportă scaunul de salon pe străzi, oferind tunsori gratuite oamenilor nevoiaşi

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Frizeriţa transportă scaunul de salon pe străzi, oferind tunsori gratuite oamenilor nevoiaşi

Un scaun cumpărat pentru utilarea unui salon de frizerie din Minneapolis, SUA, a devenit pentru stilistul Kate Steller piesa de rezistenţă care ajunge întotdeauna în locurile unde cei greu încercaţi de soartă nu şi-ar fi închipuit niciodată că vor obţine o tunsoare.

În total, ea a achiziţionat 11 scaune şi tocmai ultimul dintre ele este cel care este transportat în diverse zone defavorizate pentru a răscumpăra demnitatea celor care au cel mai mult nevoie de acest lucru.

„Practic aş putea tunde părul cuiva folosind un scaun pliabil, stând pe o bordură, sau oriunde altundeva. Dar scaunul trebuie să arate că oamenii sunt apreciaţi”, explică Katie.

Însoţită de Emily Lall, care este prietena şi asistenta sa, proprietara salonului Steller Hair Company porneşte o dată pe săptămână în căutarea cetăţenilor fără adăpost.

Atunci când identifică pe cineva care are nevoie de acest sprijin, ele îl informează că acest serviciu este complet gratuit.

Cele două femei instalează scaunul roşu şi încep procesul de înfrumuseţare chiar acolo, pe trotuar.

Katie crede că tunsul, sau realizarea unei coafuri, poate creşte stima de sine a oamenilor şi îi poate ajuta să se simtă mai bine. Şi pentru că aceasta este activitatea sa de bază, ea îşi pune la dispoziţie priceperea şi celor care nu îşi pot permite o vizită regulată la frizer.

Stilista a avut, la rândul ei, probleme de sănătate şi ştie bine cât de rău te poate face să te simţi pierderea părului.

„Am fost diagnosticată cu colită ulcerativă pe vremea când aveam 11 ani”, îşi aminteşte ea.

„Când am împlinit 18 ani, medicii au fost nevoiţi să-mi îndepărteze o parte din intestinul gros.”

Starea de sănătate şi tratamentul au făcut ca părul lui Katie să cadă, ceea ce a condus-o către depresie.

„Când începi să-ţi pierzi părul, îţi pierzi şi identitatea”, recunoaşte tânăra.

“Aceasta este principala mea sursă de inspiraţie. Eu nu profesez pentru că am un talent natural. Sunt bună în acest domeniu pentru că îl văd ca pe un mijloc de a ridica starea de spirit şi a avea grijă de oameni.“

StellerKindnessProject via Facebook
StellerKindnessProject via Facebook
StellerKindnessProject via Facebook
StellerKindnessProject via Facebook
StellerKindnessProject via Facebook

Land of 10,000 Stories: Homeless HaircutsPosted by KARE 11 on Sunday, July 21, 2019

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.