LiveBiz
Bunicii care ajută la creşterea nepoţilor trăiesc mai mult – conform unui nou studiu

Bunicii care ajută la creşterea nepoţilor trăiesc mai mult – conform unui nou studiu

LiveBiz » Sănătate » Bunicii care ajută la creşterea nepoţilor trăiesc mai mult – conform unui nou studiu

Toată lumea vrea să se bucure de o viaţă cât mai lungă şi fericită. Facem acest lucru în multe feluri, cum ar fi mâncând sănătos, făcând exerciţii fizice sau apelând vreun prieten din când în când pentru o porţie sănătoasă de râs. Unii oameni au încredere în alimentaţia bio, pe când alţii fac yoga.

Dar există o modalitate şi mai distractivă de a vă extinde durata de viaţă. Bunici, fiţi pe fază!

Peak Venues / Flickr

Fericiţi şi sănătoşi

Dacă sunteţi deja bunici şi vă îngrijiţi de nepoţii dvs., sunt şanse mari să faceţi asta pentru lucrurile amuzante pe care le spun şi le fac copiii, dar mai ales pentru că vă place să-i vedeţi alergând plini de entuziasm atunci când vă revăd. Obişnuiţi să îi duceţi în locuri minunate unde se pot bucura de multă distracţie.

Este o modalitate excelentă de a-i cunoaşte cu adevărat pe cei mai tineri membri ai familiei. Dar ştiaţi că momentele petrecute în preajma nepoţilor v-ar putea ajuta să trăiţi mai mult?

Tim Morgan / Flickr

Acest lucru nu îl spunem noi, ci un studiu publicat recent în jurnalul Evolution and Human Behavior. Cercetătorii au examinat datele cuprinse în „Berlin Aging Study”, realizat pe un eşantion de 500 de persoane cu vârste de peste 70 de ani. Participanţii au completat chestionare şi au participat la investigaţii medicale o dată la doi ani.

S-a observat că în perioada de aproape 20 de ani, riscul de deces a fost cu o treime mai scăzut în cazul vârstnicilor care contribuiau la creşterea nepoţilor lor în comparaţie cu cei care nu făceau acest lucru. Creşterea copiilor chiar poate prelungi viaţa!

Este important de reţinut că bunicii care aveau permanent grijă de nepoţii lor nu au fost incluşi în acest studiu.

Dr. Ronan Factora, doctor la faimoasa Cleveland Clinic, a declarat că:

„Există o legătură strânsă între acţiunea de a ajuta şi reducerea stresului. Dacă îngrijirea nepoţilor este o modalitate prin care putem reduce efectiv stresul, atunci această activitate ar trebui să fie de folos oamenilor care sunt bunici şi care oferă această îngrijire”.

Medicul a continuat apoi să reamintească de necesitatea menţinerii activităţii fizice pe măsură ce îmbătrânim, precum şi cât de important este să rămânem implicaţi social şi stimulaţi cognitiv odată cu înaintarea în vârstă.

Mariliabrandaofotografia / Flickr

În timp ce mulţi dintre cei care sunt bunici s-ar putea să nu mai muncească, ei încă doresc să-şi găsească o ocupaţie şi să se simtă utili în societate. Iar creşterea nepoţilor este o modalitate foarte bună de a face acest lucru!

Veştile bune nu se opresc aici. Un studiu realizat în Australia a concluzionat că doar o cantitate moderată de timp petrecută în preajma nepoţilor ar putea ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Acest lucru este posibil şi datorită faptului că activitatea de îngrijire a nepoţilor creşte activitatea creierului, scăzând drastic şansele de a dezvolta depresie.

Totuşi, este important să nu faceţi excese. Găsiţi un echilibru între viaţa dvs. obişnuită şi timpul petrecut în preajma nepoţilor. S-ar putea să dedicaţi prea multă energie cauzei, fapt care în cele din urmă vă va face să vă simţiţi obosiţi.

Dempster Lane / Flickr

Deci, data viitoare când nepoţii vor să vă viziteze, iar fiul sau fiica dvs. au nevoie de o pauză, acceptaţi această ofertă. Veţi obţine nişte beneficii neaşteptate, deoarece copiii sunt o mină de energie, zâmbete şi bună dispoziţie.

În plus, copiii care vă arată cea mai recentă victorie obţinută la jocul video pe care l-au terminat sau cele mai noi cărţi pe care le citesc vă vor ţine la curent cu noile vremuri. Este o situaţie câştigătoare de ambele părţi!

Apăsaţi butonul DISTRIBUIE dacă sunteţi de acord şi ajutaţi-ne să le împărtăşim tuturor aceste informaţii importante!

Ţi-a plăcut acest articol?