LiveBiz
Cu cea mai tristă privire şi oasele la vedere, acest câine îşi petrecea zilele blocat pe acoperişul unei case

Cu cea mai tristă privire şi oasele la vedere, acest câine îşi petrecea zilele blocat pe acoperişul unei case

LiveBiz » Animale » Cu cea mai tristă privire şi oasele la vedere, acest câine îşi petrecea zilele blocat pe acoperişul unei case

Uneori este suficient să descoperim povești despre solidaritatea și dragostea față de animale pentru a înţelege că împreună putem face schimbarea pe care vrem să o vedem.

Din fericire, viața multor animale cu blană s-a schimbat complet datorită colaborării activiștilor, organizațiilor și grupurilor de salvare. Dar, mai presus de toate, mulțumită iubitorilor de animale care ridică vocea cerând dreptate pentru toate viețuitoarele care suferă in mâinile ființelor fără scrupule.

Următoarea salvare a fost posibilă atât datorită presiunii exercitate de oamenii de pe rețelele de socializare, cât și intervenției Poliției Naționale Columbiene.

De data aceasta, veţi afla povestea unui biet câine care a reuşit să se elibereze din iadul pe care îl trăia, datorită multiplelor plângeri din partea comunităţii.

Scott este un Labrador bătrân care şi-a petrecut întreaga viaţă încuiat pe acoperişul unei case din Valle del Cauca, Columbia.

Din fericire, cazul său a ajuns în atenţia „Fundação Una Amiga”. Aceştia au acţionat apoi pentru a-i oferi câinelui toată atenţia pe care o merită.

Ajuns la vârsta de 14 ani, Scott şi-a trăit viaţa în condiţii deplorabile. Acum îşi doreşte doar ca anii săi de aur să fie mult mai buni decât cei de până acum.

Scott era practic doar piele şi oase, coastele fiindu-i perfect vizibile. Părea obosit de ruşinea pe care o trăise. Şi în plus, îi era foarte foame.

Prin intermediul paginii sale de Facebook, organizaţia a anunţat salvarea emoţionantă a căţeluşului.

„Mulţumită lui Juan Sebastián Vidal şi oamenilor care au ajutat la salvarea acestui mascul de 14 ani, el a fost deja transferat la sediul nostru, unde vom face tot posibilul să-l tratăm cu multă dragoste”.

Odată ajuns la clinică veterinară, medicii l-au consultat şi i-au dat diagnosticul. Din păcate, malnutriţia sa atinsese un prag critic şi trebuia să urmeze un tratament îndelungat înainte de a-şi găsi un cămin permanent.

Într-o actualizare recentă, Fundaţia a comentat: „Câinele a fost dus la Happy Pet Veterinary unde a fost consultat cu atenţie de Dr. Claudia Paris şi i-au fost efectuate mai multe teste, la care am ataşat rezultatele. Este grav subnutrit, anemic şi prezintă Hipoalbuminemie. Toate acestea cauzate de o slabă dietă şi neglijare. Acum este la Fundaţie, unde va rămâne cât va fi necesar până când îşi va reveni complet”.

Este doar o chestiune de timp înainte ca Scott să fie complet sănătos. Avem încredere că va depăşi acest obstacol şi că va avea multă energie şi dragoste de oferit acelor oameni care vor dori să-l primească cu braţele deschise în casa lor. Mulţumiri infinite tuturor celor care s-au implicat în salvarea sa!

A deţine un animal de companie nu înseamnă doar să îl ai acasă, ci să îi oferi iubire şi toată atenţia pe care o merită!

Ţi-a plăcut acest articol?