LiveBiz
Gardienii salvează căţeluşa care fusese legată şi abandonată cu un mesaj sfâşietor lângă ea

Gardienii salvează căţeluşa care fusese legată şi abandonată cu un mesaj sfâşietor lângă ea

LiveBiz » Animale » Gardienii salvează căţeluşa care fusese legată şi abandonată cu un mesaj sfâşietor lângă ea

Un câine abandonat care strigă după ajutor este un motiv de tristeţe pentru orice iubitor de animale. Mai presus de toate, pentru că sunt fiinţe lipsite de voce care ajung în astfel de situaţii fără voia lor.

La fel cum s-a întâmplat şi în cazul lui Lesie, o căţeluşă care e a fost găsită cu un bilet lângă ea pe care era scris un mesaj emoţionant.

Această biată căţeluşa nu a fost de vină pentru deciziile greşite ale fostului ei proprietar, care a legat-o de un mic palmier şi a abandonat-o fără să-i pese nicio secundă de ea.

Şi cu toate că se spune că cine adoptă un animal, o face pentru totdeauna, Lesie nu s-a bucurat de aceeaşi soartă.

„Vă rog să mă ajutaţi. Nu mă lăsaţi să mor”. Era mesajul scris pe o bucată de hârtie plasată chiar lângă animal, potrivit angajaţilor unei agenţii de securitate care au observat câinele în timp ce patrulau.

Lesie era legată de un mic palmier, tristă şi singură. De asemenea, la finalul mesajului mai era adăugat şi: „Aveţi grijă de prietena mea” – au precizat agenţii.

„Aveţi grijă de ea, situaţia financiară nu îmi permite să fac asta” – erau cuvintele ce încheiau mesajul.

Aceşti oameni cu suflet mare s-au ocupat de toate cheltuielile medicale necesare recuperării bietei Lesie. În plus, au jurat să nu se odihnească până când nu-i vor găsi căţeluşei o nouă casă.

Incidentul a avut loc în oraşul brazilian Ceará, provincia Aquiráz, Brazilia. Era cât se poate de clar că foştii stăpâni nu o mai doreau.

Numele câinelui a putut fi identificat din acelaşi mesaj scurt, dar şocant.

„Numele meu este Lesie, vă rog să nu mă lăsaţi să mor. Dumnezeu vă va mulţumi că aveţi grijă de mine” – a mai adăugat fostul stăpân al lui Lesie în mesaj.

După cum notează publicaţia locală „Diário do Nordeste”, agenţii Gărzii Civile Municipale au spus că biata căţeluşă era „vizibil subnutrită”. În plus, avea o mulţime de căpuşe care îi afectau pielea.

Cu ajutorul Direcţiei Municipale de Circulaţie, înainte de a fi internată în clinica veterinară, Lesie a fost hidratată corespunzător. La rândul lor, agenţii ambelor instituţii şi-au propus să strângă bani din donaţii pentru însănătoşirea cât mai rapidă a câinelui.

Au organizat o strângere de fonduri şi astfel au putut achita costurile tratamentului pentru însănătoşirea, bunăstarea şi viitorul lui Lesie (ceea ce este cel mai important).

După o scurtă şedere la centrul medical şi datorită îngrijirilor primite, medicii au considerat că sănătatea lui Lesie este stabilă. Cu toate acestea, starea ei era departe de a fi ideală.

Au continuat să o  trateze pentru problemele de piele şi să o hrănească corespunzător pentru a-şi recăpăta greutatea ideală. Aceiaşi oameni care au găsit-o sunt implicaţi şi în acest proces.

Salvarea lui Lesie a fost un eveniment extrem de emoţionant, ceea ce arată că încă mai sunt oameni cărora le pasă de fiinţele vulnerabile. Agenţii de securitate au luat mesajul în serios, ca pe un fel de dispoziţie care trebuie îndeplinita prin orice mijloace.

Astăzi, adorabila Lesie aşteaptă ca o familie bună să o protejeze şi să-i ofere toată dragostea pe care o merită.

Cât despre decizia fostului stăpân, este de la sine înţeles că nu a fost cea mai bună.

Oricine decide să primească un căţeluş în viaţa lui trebuie să o facă cu intenţia de a avea grijă de el până la sfârşitul zilelor. Cu toate acestea, cum a fost şi în cazul lui Lesie, împrejurările fac uneori ca această sarcină să fie una dificilă.

Trecutul acestei căţeluşe va rămâne doar o tristă amintire pentru că aceşti oameni nu vor avea linişte până când nu se asigură că este fericită.

Dacă nu poţi avea grijă de un animal de companie, cel mai bine este să-i găseşti o casă cu oameni iubitori.

Ţi-a plăcut acest articol?