LiveBiz
Cuplul cheltuieşte 27.000 de dolari pentru a restaura un autobuz și a-l transforma într-o casă

Cuplul cheltuieşte 27.000 de dolari pentru a restaura un autobuz și a-l transforma într-o casă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Cuplul cheltuieşte 27.000 de dolari pentru a restaura un autobuz și a-l transforma într-o casă

Atunci când un cuplu decide să se căsătorească sau să locuiască sub acelaşi acoperiş, una dintre cele mai des întâlnite dorinţe este să îşi poată cumpăra o casă proprie. Uneori visul rămâne doar un vis din cauza dificultăţilor financiare şi a posibilului credit ipotecar de plătit, alteori visul de a deţine o locuinţă devine realitate. Un lucru pe care Lamorna şi Gareth Hollingsworh îl ştiu foarte bine. Cuplul britanic a modernizat un autobuz vechi din 1997 şi l-a transformat într-o casă de invidiat… pe patru roţi!

Publicată de Lamorna Hollingsworth pe Miercuri, 6 octombrie 2021

Cei doi tineri întreprinzători din Marea Britanie au decis să-şi îndeplinească visul de a avea propria casă şi, în acelaşi timp, de a călători continuu pentru a descoperi locuri noi şi neexplorate, aşa că nu au putut să nu profite de ocazie pentru a cumpăra un autobuz vechi din 1997  pe care l-au recondiţionat pentru a-l transforma în noua lor casă pe patru roţi; Pentru a face acest lucru, Gareth şi Lamorna au cheltuit aproximativ 27.000 de dolari din economiile lor, dar sunt convinşi că a meritat fiecare bănuţ.

Publicată de Lamorna Hollingsworth pe Marţi, 21 aprilie 2020

Gareth Holligsworth a spus: „Era important pentru noi să nu depindem de nimeni. Configuraţia noastră alimentată cu energie solară ne oferă aproape 4 kW de stocare în baterii cu litiu, suficient pentru aproape o săptămână de utilizare a autobuzului renovat”. Da, pentru că locuinţa pe patru roţi construită de acest cuplu ingenios de englezi funcţionează cu energie solară. Lucrările de restaurare la vechiul autobuz din 1997 au durat aproape doi ani, dar acum casa este gata, este complet funcţională şi îndeajuns de încăpătoare pentru două persoane: autobuzul este cu etaj, deci oferă un spaţiu amplu pentru bucătărie, dormitoare, chiar şi baie, de exemplu.

Publicată de Lamorna Hollingsworth pe Joi, 3 februarie 2022

Parterul este compus dintr-o chicinetă, un spaţiu pentru living şi o baie, în timp ce ceea ce poate fi considerat primul etaj este format din câteva camere, inclusiv dormitorul şi un şemineu: „Gândeşte-te la o casă mică în loc de o rulotă. Am ales un autobuz pentru că ne doream suficient spaţiu pentru a trăi confortabil, dar care să ne ofere posibilitatea de a ne mişca.”

De fapt, cei doi tineri abia aşteaptă să meargă prin Europa cu noua lor casă pe patru roţi, dar speră să se „oprească” definitiv în Spania sau Portugalia, unde intenţionează să ducă o viaţă dedicată eco-sustenabilităţii fără apăsarea unei ipoteci de plătit pentru a avea o casă…

Publicată de Lamorna Hollingsworth pe Marţi, 8 februarie 2022

„Majoritatea oamenilor ne invidiază sau cred că suntem nebuni, dar provocările fac parte din distracţie pentru noi doi. Nu suntem copleşiţi de ipoteci, avem o casă pe patru roţi şi suntem liberi să vedem lumea şi să ne bucurăm de frumuseţile ei!”

Voi aţi putea trăi aşa, într-un autobuz vechi şi călătorind constant în jurul lumii cum fac Gareth şi Lamorna?

Ţi-a plăcut acest articol?