LiveBiz
Scafandrul nu înţelegea ce doreşte foca de la el, până când decide să întindă mâna către ea

Scafandrul nu înţelegea ce doreşte foca de la el, până când decide să întindă mâna către ea

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Scafandrul nu înţelegea ce doreşte foca de la el, până când decide să întindă mâna către ea

Părea să fie o zi perfect normală pentru scafandrul Gary Grayson atunci când a decis să se coboare în adâncurile apelor din largul insulelor Scilly, Marea Britanie.

De-a lungul anilor, în timpul scufundărilor sale, Grayson a întâlnit o varietate de pericole sub apă, mai ales sub forma rechinilor şi crocodililor. Deci, vă puteţi imagina reacţia lui când a avut o întâlnire mai puţin obişnuită cu o creatură marină deosebit de drăgălaşă.

Iată povestea scafandrului Gary Grayson şi a întâlnirii sale cu o focă adorabilă, care nu căuta nimic altceva decât puţină atenţie din partea unui om.

Mercury Press / Nigel Wade

Gary Grayson, originar din Salford, Regatul Unit, trăieşte o viaţă plină de activităţi aventuroase, printre care salturi cu paraşuta, motociclism şi scufundările mai sus menţionate. Pe parcursul acestei experienţe nemaivăzute, Grayson l-a avut alături pe un bun prieten care a reuşit să filmeze întreaga întâlnire.

Mercury Press / Nigel Wade

În timp ce Grayson şi prietenul lui făceau scufundări în largul insulelor Scilly, au fost abordaţi de o familie de foci. Nici Grayson, nici prietenul său nu îşi închipuia ce avea să se întâmple în continuare. Focile sunt animale imprevizibile şi pot deveni destul de agresive faţă de scafandri. Un pui de focă s-a depărtat de grupul din care făcea parte şi s-a apropiat de Grayson. În timp ce îl urmărea înotând spre el, scafandrul îşi ţinea respiraţia, fără să ştie care sunt intenţiile animalului marin.

Mercury Press / Nigel Wade

La început, foca şi-a frecat nasul de masca lui Grayson. Pe măsură ce Grayson şi-a întins mâna pentru a atinge focă, aceasta a făcut ceva neaşteptat. Animalul marin şi-a îndreptat una dintre înotătoare către scafandru, parcă dorind să dea noroc cu acesta. Excesul de zel al focii l-a încurajat pe Grayson. La un moment dat, în timpul întâlnirii, foca chiar muşcă uşor mănuşile lui Grayson.

Mercury Press / Nigel Wade

Tânăra focă părea să se bucure la maxim de moment până când când Grayson şi-a întins mâna pentru a o mângâia sub bărbie. În imagini pare chiar că afişează un zâmbet pe chip, pe măsură ce Grayson o răsfaţă şi o mângâie sub botul mustăcios.

Mercury Press / Nigel Wade

Cu toate acestea, momentul culminant al întâlnirii a venit atunci când foca s-a pus pe spate şi l-a lăsat pe Grayson să-i mângâie burta. De fapt, când Grayson întrerupea această acţiune, foca îl atenţiona pentru a-l face pe bărbat să continue să-i ofere atenţia cuvenită. Acest lucru a transformat această întâlnire specială într-una dintre cele mai memorabile experienţe din viaţa scafandrului care mai înotase până atunci alături de delfini, crocodili şi rechini.

Faţă-în-faţă

Mercury Press / Nigel Wade

Această întâlnire faţă-în-faţă a lăsat o impresie destul de puternică asupra lui Grayson. Din fericire, partenerul său de scufundări a avut camera video pornită şi a înregistrat întreaga interacţiune. Grayson a încărcat videoclipul pe contul său Youtube după ce s-a întors în camera de hotel în acea zi, trimiţând link-ul prietenilor şi familiei sale.

Filmarea a devenit virală

Curând, însă, videoclipul avea să facă înconjurul lumii. Cel mai impresionat de videoclip s-a dovedit a fi însuşi Grayson, care aşa cum susţine, îl revede aproape în fiecare zi.

Iată videoclipul viral al întâlnirii lui Grayson cu foca prietenoasă:

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?