LiveBiz
Doi tineri au adoptat un biet pisoi – Curând avea să intre în Cartea Recordurilor drept cea mai mare pisică din istorie

Doi tineri au adoptat un biet pisoi – Curând avea să intre în Cartea Recordurilor drept cea mai mare pisică din istorie

LiveBiz » Animale » Doi tineri au adoptat un biet pisoi – Curând avea să intre în Cartea Recordurilor drept cea mai mare pisică din istorie

Pisicile se numără printre animalele care prin înfăţişarea lor pot fi exemple de frumuseţe, de sensibilitate sau chiar de inspiraţie. În aceste imagini facem cunoştinţă cu un exemplar aparţinând Maine Coon, recunoscută ca fiind cea mai mare rasă de pisici domestice din lume. Ele au un aspect fizic distinctiv şi reale abilităţi de vânătoare, însă nimic nu le întrece frumuseţea extraordinară.

Când Stephy Hirst şi prietenul ei, Rowan Lawrence, din Melbourne, Australia au adoptat un pisoi pe nume Omar, acesta avea aceeași mărime ca și ceilalți frați ai săi.

omar_mainecoon/Instagram

Puţini s-au gândit însă că va deveni în curând un candidat de top pentru titlul de cel mai lung motan din lume, conform Guinness World Records.

„Ne aşteptam la o pisică de 9 kilograme”, a declarat Hirst. „A ajuns la această lungime înainte de a avea un an şi atunci ne-am dat seama că încă mai are de crescut.”

omar_mainecoon/Instagram

Acum, când s-a dezvoltat complet, Omar măsoară 120 cm lungime şi cântăreşte peste 14 kilograme!

omar_mainecoon/Instagram

Hirst spune că într-o zi obişnuită, Omar se trezeşte la ora 5:00 dimineaţa. Apoi, el mănâncă câteva ceşti de hrană uscată pentru pisici la micul dejun, se relaxează în casă, apoi iese afară pentru a se juca prin curte. După şedinţa obişnuită de joacă, motanul se întinde pentru un somn binemeritat pe trambulină, înainte de a savura o masă delicioasă cu carne neprocesată de cangur.

„Este singura carne pe care am găsit-o şi pe care vrea de fapt să o mănânce”, a spus Hirst.

omar_mainecoon/Instagram

Motanului i-a fost interzis accesul în pat. “Ocupă prea mult spaţiu … aşa că închidem uşa la dormitor noaptea”, a explicat Hirst.

omar_mainecoon/Instagram

Hirst a creat un cont Instagram pentru Omar unde imediat iubitorii de pisici de pretutindeni l-au admirat şi l-au făcut vedetă.

omar_mainecoon/Instagram

Când una dintre fotografiile lui a fost distribuită pe cunoscutul cont Cats of Instagram, Omar a devenit instantanu o celebritate – şi atunci Guinness World Records a contactat-o pe Hirst solicitându-i măsurătorile.

„Toţi prietenii vor să vină să vadă motanul nostru”, a declarat Hirst pentru BBC. „Ei spun că este ‘Photoshopat’ sau că ‘nu poate fi real’ şi apoi vin pentru a-l vedea în carne şi oase”.

omar_mainecoon/Instagram

Pentru a fi considerat cel mai lung motan din lume, Omar va trebui să îl detroneze pe actualul titular, un alt Maine Coon numit Ludo din Wakefield, Yorkshire.

Dacă măsurătorile raportate sunt corecte, Ludo are 118,33 cm lungime, Omar depăşindu-l cu puţin peste un centimetru şi jumătate. Deocamdată, nu a apărut o actualizare oficială de la Guinness World Records.

Urmăriţi povestea lui Omar în videoclipul de mai jos!

Dacă v-a plăcut Omar, vă invităm să distribuiţi acest articol şi prietenilor voştri care iubesc animalele!

Ţi-a plăcut acest articol?