LiveBiz
După ce şi-a pierdut prietenul într-un accident, căţeluşul loial refuză din toată fiinţa să-l părăsească

După ce şi-a pierdut prietenul într-un accident, căţeluşul loial refuză din toată fiinţa să-l părăsească

LiveBiz » Animale » După ce şi-a pierdut prietenul într-un accident, căţeluşul loial refuză din toată fiinţa să-l părăsească

Loialitatea unui câine este unul dintre cele mai emoţionante lucruri la care am putea asista vreodată. Iar atitudinea protagonistului următoarei povesti este poate cel mai bun exemplu în acest sens. El se numeşte Güero.

Güero împreună cu un alt câine locuiau pe stradă ca nişte câini comunitari. Dar, din păcate, cel din urmă a fost lovit mortal de o maşină. Într-un gest de disperare şi empatie, Güero a încercat să tragă corpul prietenului său pe trotuar pentru a nu fi expus traficului, dar acest lucru părea o sarcină imposibilă pentru bietul câine.

Întâmplarea a avut loc în Ecatepec de Morelos, Mexic. Cuplul Jesús Carmona şi Itzel Reyes se aflau la cumpărături în apropiere şi au văzut întreaga scenă. Fără să stea pe gânduri, cei doi s-au apropiat de Güero, dorind să-l ajute.

„I-am oferit mâncare şi apă pe trotuar şi el dădea din coadă, dar a continuat să încerce să mute ceea ce zăcea pe asfalt”, a povestit Jesús.

Un vânzător de obiecte de artă din apropiere a fost întrebat de cuplu dacă patrupezii îi aparţin. Potrivit comerciantului, câinii comunitari erau bine îngrijiţi atât de el, cât şi de vecini. Bărbatul a spus că îi văzuse plecând cu o seară înainte şi s-a gândit că poate s-au rătăcit. Probabil acela a fost momentul când prietenul lui Güero a fost accidentat. Cine ştie de unde târâse câinele loial corpul neînsufleţit al bunului său prieten?

Jesús şi Itzel au decis să-l îngroape pe prietenul lui Güero într-un parc din apropiere, iar vânzătorul a decis că pentru moment Güero să rămână în grija lui.

Câţiva oameni din cartier s-au îndreptat către reţelele de socializare pentru a răspândi povestea, astfel încât Güero să-şi poată găsi o casă permanentă şi să nu se mai confrunte cu pericolele străzii. Un gest cât o mie de cuvinte!

Ţi-a plăcut acest articol?