LiveBiz
E dovedit ştiinţific: bărbaţii cu burtă atrag mai multe femei frumoase şi trăiesc mai mult

E dovedit ştiinţific: bărbaţii cu burtă atrag mai multe femei frumoase şi trăiesc mai mult

LiveBiz » Sănătate » E dovedit ştiinţific: bărbaţii cu burtă atrag mai multe femei frumoase şi trăiesc mai mult

Imaginea bărbatului ideal s-a schimbat odată cu trecerea timpului. În Evul Mediu, faptul că erai „dolofan” reprezenta un semn de bogăţie, ceea ce i-a făcut pe „oamenii cu greutate” să fie destul de populari în acea perioadă.

În zilele noastre, bărbatul ideal arată ca desprins dintr-un tablou. Mulţi consideră că un trup slab, musculos, cu pectorali pronunţaţi este tot ceea ce se doreşte. Dar oare cât este de adevărat că femeile îi găsesc pe bărbaţii cu super muşchi lucraţi la sală pe atât de atrăgători pe cât se crede?

În prezent există studii care susţin contrariul – se pare că femeile preferă bărbaţii cu burtă, potrivit site-ului Viralthread.

În zilele noastre se pune foarte mare accent pe ceea ce este la modă în ziare şi la televizor. Aproape totul se referă la modul în care ar trebui să procedăm pentru a ne păstra silueta. Există diete, regimuri de slăbire şi o mulţime de ghiduri despre cum să devii „perfect”.

Şapte din zece femei preferă bărbaţii cu burtă

Dar ce cred femeile despre bărbaţii mai tonifiaţi sau atletici?

Compania internaţională „Planet Fitness” din Hampton, New Hampshire, Statele Unite, a realizat un studiu în care 2000 de femei au răspuns la întrebarea “Ce tip de corp vi se pare a fi cel mai atractiv.”

Rezultatul studiului a arătat că 70 la sută dintre femeile intervievate preferă bărbaţii cu burtă – sau mai degrabă cu o greutate mai mare de până la zece kilograme faţă de grafic.

Există o explicaţie biologică

Potrivit lui Richard Bribiescas, profesor de Antropologie, Ecologie şi Biologie Evolutivă la Universitatea Yale, există o explicaţie biologică pentru care femeile se simt mai atrase de bărbaţii ce preferă să stea acasă pe canapea, decât să meargă la sala de sport.

Bărbaţii cu câţiva centimetri în plus în talie au un nivel mai scăzut de testosteron, care asigură un sistem imunitar mai bun şi, ca urmare, o speranţă mai mare de viaţă.

Mai puţin critici

Femeile se simt mai bine atunci când stau cu un bărbat „fără pătraţele”. Burtica bărbaţilor pare să le dea mai multă încredere de sine doamnelor, deoarece aceşti bărbaţi dovedesc că pun mai puţin accent pe aspectul fizic şi sunt mai puţin critici.

Nu mâncați în exces

Acestea fiind spuse, evitaţi să mâncaţi în exces. Consumul de alimente bogate în grăsimi saturate creşte riscul bolilor cardiovasculare, al diabetului şi poate duce la apariţia multor alte probleme de sănătate.

Dar asta nu înseamnă că nu vă puteţi răsfăţa cu o bere şi o pizza în weekend; fără a trebui să vă simţiţi vinovaţi să mergeţi la sala de sport pentru a scăpa de acele calorii.

Cu toate acestea, trebuie să faceţi exerciţii fizice în mod regulat, chiar dacă doriţi să păstraţi acea „burtă” care arată atât de bine.

Apăsaţi butonul distribuie, astfel încât şi prietenii voştri să poată vedea aceste informaţii importante!

Ţi-a plăcut acest articol?