LiveBiz
Echipajul de pompieri găseşte câinele care aştepta ajutor pe un drum în mijlocul pustietăţii

Echipajul de pompieri găseşte câinele care aştepta ajutor pe un drum în mijlocul pustietăţii

LiveBiz » Animale » Echipajul de pompieri găseşte câinele care aştepta ajutor pe un drum în mijlocul pustietăţii

O echipă de pompieri din Colorado se deplasa cu autoutilitara din dotare pe un drum montan îndepărtat, la aproximativ 10 kilometri distanţă de cea mai apropiată aşezare, când au văzut o mică siluetă nemişcată chiar în mijlocul drumului.

La început, pompierii au crezut că este vorba despre un jder sau un raton lipsit de viaţă

Dar s-au înşelat.

„Când ne-am apropiat, a ridicat capul şi s-a uitat la noi. Ne-am zis ‘uimitor, e un câine’”, a spus Eddie Tobin, de la departamentul de pompieri Wildland din Archuleta. „Am fost uimiţi că zăcea acolo, dar totuşi era în viaţă”.

Tobin s-a apropiat de câinele speriat, care părea să aibă răni interne, în încercarea de a-i câştiga încrederea.

„Îi era foarte frică să fie atins. A trebuit să stăm cu el aproximativ 20 de minute şi să-l hrănim cu bucăţi dintr-un baton de granola pentru a-l putea lua în braţe”, a spus Tobin.

Nu este clar cum a ajuns căţelul acolo, atât de departe de civilizaţie, dar Tobin crede că a fost special abandonat pentru a-şi găsi sfârşitul. Singura speranţă a câinelui a fost să se aşeze în mijlocul drumului şi să aştepte ca cineva să apară.

Din fericire, echipajul de pompieri l-a găsit la timp.

Tobin a luat câinele în braţe şi la întoarcere l-a dus la un medic veterinar din oraş.

„Când veterinarul a întrebat ce nume are, am decis să-i spun Smokey”, povesteşte Tobin.

În urma unor investigaţii s-a descoperit că Smokey avea câteva coaste rupte pe o parte, probabil pentru că a fost lovit cu piciorul de către persoana care îl abandonase.

Acum micul Smokey se recuperează – şi nu va mai fi niciodată singur.

Tobin şi logodnica lui au în grijă câţiva câini salvaţi şi s-au oferit să-l primească şi pe Smokey temporar în casa lor. Dar după acea salvare frumoasă, familia lui Tobin a decis în curând să-l păstreze pe Smokey pentru totdeauna.

„După o noapte în care a stat la birou, l-am dus acasă şi ne-am îndrăgostit iremediabil de el”, a spus Tobin. „Am decis să-l păstrăm”.

Smokey în sfârşit acasă.

Persoana care l-a abandonat pe Smokey în pustietate poate că nu va fi identificată niciodată, dar cu siguranţă nu s-ar fi aşteptat că gestul său crud va fi primit cu atâta bunătate de un străin. Din fericire, soarta l-a dus pe Tobin şi pe echipa sa în acea locaţie îndepărtată pentru a-l salva – şi pentru Smokey, acest lucru a făcut cu adevărat diferenţa.

„Totul s-a întâmplat exact aşa cum trebuia”, a spus Tobin.

Ţi-a plăcut acest articol?