LiveBiz
Colegii de clasă strâng bani pentru ca prietenul lor defavorizat să îşi poată continua studiile

Colegii de clasă strâng bani pentru ca prietenul lor defavorizat să îşi poată continua studiile

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Colegii de clasă strâng bani pentru ca prietenul lor defavorizat să îşi poată continua studiile

Când apar problemele, prietenii adevăraţi sunt mereu gata să sară în ajutor. Cum ar fi lumea fără oamenii care ne iubesc cel mai mult, cărora le pasă de noi şi de situaţiile prin care trecem la un moment dat? Un băiat mexican pe nume David Yèpez a izbucnit în lacrimi când a descoperit gestul generos al colegilor săi, autori ai unei surprize pe care nu o va uita niciodată. La urma urmei, se spune că prietenii sunt întotdeauna acolo când ai nevoie de ei.

David, un adolescent din Delicias, provincia Chihahua, Mexic, îşi anunţase colegii şi profesorii că va trebui să renunţe la şcoală: familia sa nu mai putea să-l susţină financiar şi singura modalitate de a răzbi era să strângă cureaua şi să-şi caute un loc de muncă. Colegii săi de clasă, însă, nu l-au abandonat şi au organizat o strângere de fonduri surpriză împreună cu cadrele didactice ale şcolii.

După ce au strâns banii necesari, elevii i-au pus într-un plic pe care au scris: „De la colegii şi profesorii tăi de la clasa a 6-a. Iată bursa ta!”

Imagine: Alex Rivera / Twitter

Banii pe care elevii şi profesorii au reuşit să-i colecteze au fost apoi suplimentaţi cu suma furnizată de bursa Benito Juárez pentru bunăstare, oferită de guvernul federal şi egală cu 80 de pesos (aproximativ 4 USD) pe lună, rezervată tuturor elevilor care solicită acest lucru. Din motive necunoscute, însă, David nu putuse să o obţină.

Vă puteţi imagina, desigur, fericirea şi uimirea bietului băiat când a primit plicul din mâinile colegilor săi: nu s-a putut abţine să nu izbucnească în plâns. Astăzi, David şi familia sa au primit un ajutor de la Ministerul Muncii şi Asistenţei Sociale al Mexicului, după ce povestea familiei aflate în dificultate a apărut pe primele pagini ale ziarelor locale şi pe reţelele sociale. Dar toate acestea nu ar fi fost posibile dacă prietenii şi colegii lui David nu ar fi organizat această strângere de fonduri: un mare bravo tuturor!

Ţi-a plăcut acest articol?