LiveBiz
Femeia adoptă un copil care trăia închis într-un orfelinat: acum cei doi sunt mamă şi fiu

Femeia adoptă un copil care trăia închis într-un orfelinat: acum cei doi sunt mamă şi fiu

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Femeia adoptă un copil care trăia închis într-un orfelinat: acum cei doi sunt mamă şi fiu

Adopţia este un gest care poate avea mai multe semnificaţii. Reprezintă o bucurie imensă pentru cei care au multă dragoste de oferit, pentru că astfel pot găsi în sfârşit copilul căruia să i-o dăruiasca. Este un dar pentru cei care îl primesc, pentru că au o nouă şansă de a avea familia pe care o merită şi de a fi fericiţi. Există mulţi copii în lume care aşteaptă să fie întâmpinaţi de o inimă bună. Din păcate, nu toată lumea va găsi o casă, dar povestea de astăzi este despre cineva care a avut mare noroc.

Imagine: Reece’s Rainbow

Este povestea de dragoste a unei mame care şi-a găsit copilul mult dorit în persoana unui micuţ greu încercat dintr-o altă ţară şi a copilului care şi-a găsit într-o străină mama care îi lipsea atât de mult. Stacey Gagnon l-a descoperit pe micul Israel într-un orfelinat din Bulgaria.

Locaţia s-a dovedit a fi un adevărat coşmar: spaţii dărăpănate, echipamente inexistente şi copii practic închişi în nişte cămăruţe mici, ca nişte animale în cuşcă. La acea vreme, băieţelul avea 4 ani, era vizibil subponderal, subnutrit şi, într-o stare critică.

Imagine: Reece’s Rainbow

Când privirea lui Stacey a întâlnit ochii neputincioşi ai lui Israel, inima i s-a deschis şi femeia a jurat că nu va pleca niciodată fără el. Fericirea de a-l fi găsit, de a-l fi salvat din acest iad, era amestecată cu multă tristeţe.

În timp ce femeia părăsea orfelinatul însoţită de cel mic, s-a gândit la câţi alţi copii trebuie să fi lăsat în urmă. Această experienţă i-a schimbat viaţa şi perspectiva cu care priveşte acum realitatea.

Imagine: Reece’s Rainbow

În câteva luni, Israel a crescut în greutate şi a ajuns să arate ca un copil de vârsta sa. Vederea lui, slăbită din cauza lipsei de hrană, îi permite acum să vadă lumea ca oricine altcineva, să meargă la şcoală şi să se joace cu colegii de clasă.

Îi place să meargă duminica la biserică, să petreacă timp în aer liber şi să admire natura. Tot ceea ce este normal în viaţa de zi cu zi a altora reprezintă o sărbătoare pentru acest copil. Fiecare respiraţie şi fiecare pas pe care le face exprimă bucurie şi recunoştinţă.

Imagine: Reece’s Rainbow

Nu trece o zi fără că Stacey să-şi amintească de acel loc teribil în care fiul ei îşi petrecea timpul aşteptându-şi cel mai probabil sfârşitul. Ea se gândeşte că există atâtea alte orfelinate ca acesta, cu atât de mulţi alţi copii care s-ar putea să nu aibă norocul pe care l-a avut Israel.

De aceea adopţia este un dar. Există oameni care şi-ar dori să facă ceva, dar nu pot sau nu vor să facă asta. Dar cei care au această ocazie şi oportunitate, e aproape o datorie morală să acţioneze. Undeva există un copil care aşteaptă să fie găsit şi iubit aşa cum a făcut Stacey cu micuţul ei.

Ţi-a plăcut acest articol?