LiveBiz
Câinele încasează 4 gloanţe salvând băiatul din mâinile tâlharilor – Familia nu a putut suporta singură costurile operaţiei salvatoare

Câinele încasează 4 gloanţe salvând băiatul din mâinile tâlharilor – Familia nu a putut suporta singură costurile operaţiei salvatoare

LiveBiz » Animale » Câinele încasează 4 gloanţe salvând băiatul din mâinile tâlharilor – Familia nu a putut suporta singură costurile operaţiei salvatoare

Există motive bine întemeiate pentru care un câine este considerat cel mai bun prieten al omului. Un câine este loial, iubitor și curajos. El va face tot ce trebuie pentru a-și proteja stăpânul, chiar dacă costul acestei acţiuni este propria lui viaţă.

Nu contează dacă avem o zi mai bună sau mai tristă, câinele va fi mereu alături de noi şi ne va iubi fără să ne judece. Vă invităm să faceți cunoștință cu un animal de companie care este exemplul perfect al acestor atribute eroice.

Susy Cadena

Rex este un Ciobănesc German în vârstă de doi ani care locuieşte împreună cu familia sa în oraşul Des Moines, statul Washington. El se afla acasă, împreună cu prietenul său de 16 ani, Javier Mercado, când s-a întâmplat ceva neaşteptat. A fost momentul în care Rex a intervenit şi a devenit erou.

Cei doi se aflau singuri acasă când nişte hoţi au năvălit în locuinţă. Primul instinct al lui Javier a fost acela de a se ascunde. „Speriat, nepotul meu s-a ascuns în dulapul din dormitor, ţinându-l cât de mult a putut pe câinele său să nu latre”, a scris Susy Cadena, mătuşa lui Javier, pe pagina GoFundMe creată special pentru operaţia câinelui.

Susy Cadena

Javier a încercat să-l ţină pe Rex liniştit, dar animalul ştia bine ce trebuie să facă. „Instinctul lui Rex de a-şi proteja casa şi pe cel mai bun prieten al lui l-a scos din ascunzătoare şi a atacat hoţii”, a explicat Susy. Să vezi şi să auzi un câine nervos cum latră ar fi de ajuns pentru a-i speria pe cei mai mulţi dintre hoţi, dar, din nefericire, acest lucru nu a funcţionat în cazul de faţă.

„Amândoi hoţii s-au luptat şi l-au lovit cu tot ce puteau”, a spus Susy. „Rex s-a dus înapoi la etaj, sângerând de la răni, pentru a-şi revedea stăpânul, care încă se ascundea în dulap”.

Cei doi au încercat să rămână ascunşi, dar curând hoţii au urcat la etaj şi au cotrobăit în dormitoare. Apoi au intrat în camera unde Javier şi Rex se ascundeau. Câinele poate că a pierdut prima luptă, dar nu putea să-i lase pe aceşti intruşi să-i facă vreun rău prietenului său.

Susy Cadena

Câinele şi-a adunat ultimele puteri şi a pornit un nou atac asupra răufăcătorilor. Tâlharii l-au împuşcat pe Rex cu patru gloanţe înainte de a fi speriaţi de sunetul unei sirene. În cele din urmă, cei doi hoţi au fugit, dar acum bietul câine se confruntă cu o mare problemă.

Rex avea nevoie disperată de îngrijiri medicale. A fost dus de urgenţă la BluePearl Veterinary Partners, unde a fost supus unor investigaţii, radiografii şi altor tratamente. În plus, pentru a supravieţui, câinele avea nevoie de o operaţie.

Susy a demarat o acţiune de strângere de fonduri pentru intervenţia chirurgicală prin intermediul proiectului GoFundMe. „Viaţa lui Rex depinde de o operaţie pe care va trebui să o suportăm… Familia noastră nu-l poate lăsa pe Rex, câinele erou, să plece fără ca noi să depunem toate eforturile, aşa cum şi el a făcut-o – până la ultimele sale puteri – pentru a-mi proteja nepotul.”

Susy Cadena

În doar trei luni, familia a reuşit să strângă peste 62.000 de dolari. Această sumă reprezintă de şase ori obiectivul iniţial, în valoare de 10.000 de dolari. Familia Mercado nu are destule cuvinte pentru a le mulţumi tuturor pentru ajutorul oferit. „Am depăşit obiectivul propus şi am vrut doar să vă asigurăm că toţi banii vor merge spre cheltuielile medicale ale lui Rex şi recuperarea lui”, i-a asigurat Susy pe toţi cei care au donat bani. „Restul va fi donat instituţiilor şi organizaţiilor a căror misiune este aceea de a ne proteja animalele de companie iubite”.

Această experienţă i-a oferit lui Javier o lecţie valoroasă despre cât de mare este dragostea unui câine. „Simt că dacă nu ar fi fost Rex, nu aş fi fost astăzi aici pentru a vă spune povestea asta”, a declarat el pentru King 5 News.

Rex este un adevărat erou și sperăm să-şi revină cât mai repede. Un motiv bun să ne reamintim cât de curajoşi pot fi prietenii noştri patrupezi. Din fericire, Rex a fost acolo pentru a-l proteja pe bunul său prieten, Javier, altfel lucrurile s-ar fi putut termina într-un mod tragic.

Distribuiţi această poveste pentru a aduce un omagiu câinilor din întreaga lume!

Ţi-a plăcut acest articol?