LiveBiz
Căţelul abandonat fiindcă era „prea urât” se recuperează aproape complet după operaţie

Căţelul abandonat fiindcă era „prea urât” se recuperează aproape complet după operaţie

LiveBiz » Animale » Căţelul abandonat fiindcă era „prea urât” se recuperează aproape complet după operaţie

Câinele Bjarni a fost găsit hoinărind pe străzile din Houston, Texas (SUA) după ce a fost abandonat de familia sa. A venit pe lume cu o anomalie genetică rară care a împiedicat dezvoltarea unei jumătăţi a botului şi malformaţii la nivelul danturii. Drept urmare, gura lui părea întotdeauna deschisă.

Voluntarii de la adăpostul Saint Francis Angels au salvat căţeluşul de pe străzi şi au reuşit să afle cine îl deţine. Când i-au contactat pe proprietari, salvatorii au avut parte de o mare surpriză: aceştia nu îl doreau pe Bjarni înapoi din cauza aspectului său.

Astfel, căţeluşul a rămas în adăpost, disponibil pentru adopţie.

Conştienţi de faptul că nu i-ar putea găsi niciodată o nouă casă de plasament din cauza aspectului său, voluntarii de la adăpost au decis să demareze un proiect de strângere de fonduri pentru o intervenţie chirurgicală reparatorie.

Cu ajutorul lui Anna Graber, fondatoarea adăpostului, operaţia a fost posibilă şi recuperarea lui Bjarni a fost un succes. Ea şi voluntarii ONG-ului au reuşit să adune 5100 USD, sumă suficientă pentru a acoperi toate cheltuielile cu operaţia.

După operaţie, Bjarni a depăşit dificultăţile cronice de a mânca şi respira, iar acum este mai sănătos ca niciodată!

Ulterior, căţeluşul a fost adoptat de o familie din Houston, care l-a luat acasă şi de atunci îl îngrijeşte.

Anne a mulţumit personalului din adăpost pentru hotărârea şi implicarea în însănătoşirea lui Bjarni, prin intermediul unei postari pe social media: „Cred cu tărie că toate animalele au un ţel bine stabilit pentru a ne învăţa ce înseamnă umanitatea şi compasiunea. Trebuie doar să avem ochi să le vedem.”

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pentru a aduce un omagiu tuturor celor implicaţi în salvarea animalelor.