LiveBiz
Femeia ajută câinele bătrân şi surd să-şi găsească familia după 10 ani de viaţă petrecută pe străzi

Femeia ajută câinele bătrân şi surd să-şi găsească familia după 10 ani de viaţă petrecută pe străzi

LiveBiz » Animale » Femeia ajută câinele bătrân şi surd să-şi găsească familia după 10 ani de viaţă petrecută pe străzi

În urmă cu aproximativ un an, o familie din Curitiba, Brazilia, şi-a redescoperit câinele de mult pierdut pe care şi-l imagina mort din cauza condiţiilor grele de pe străzi.

Snoopy a fost returnat proprietarilor pe data de 9 august. Şi-a petrecut 10 ani din viaţă trăind pe străzi, după ce în urma unui eveniment nefericit a fugit de acasă. Acum bătrân şi complet surd, câinele are nevoie de îngrijire şi atenţie specială.

Responsabilă pentru fericita reuniune este consultanta comercială Karina Bremm, care a publicat pe reţelele de socializare un mesaj în care anunţa găsirea unui câine întins într-o baltă în mijlocul străzii, în cartierul Marinoni – zona metropolitană a oraşului Curitiba.

„Mă aflam la volanul maşinii când am văzut câinele. Aproape că era să dau peste el. L-am claxonat de mai multe ori, dar fără succes. Am oprit maşina şi am încercat să-l strig pentru a-l face să se mute din stradă, dar mi-am dat seama că era surd”, povesteşte ea.

La început, Karina a folosit puţină mâncare drept momeală pentru a-l atrage pe Snoopy spre maşină. L-a dus la ea acasă şi i-a făcut poze, publicând totul pe internet.

„Când am ajuns acasă nu ştiam ce să fac. Având şi o pisică, lucrurile s-ar fi complicat. Aşa că am decis să postez pe reţelele de socializare faptul că am găsit câinele. Tot pe internet am găsit o persoană care mi-a indicat un hotel de animale care l-ar fi putut găzdui”, mărturiseşte Karina.

În timp ce câinele se afla la hotel, ea a continuat să posteze în grupuri şi pe reţele pentru a încerca să-l găsească pe proprietar. Era conştientă că avea o sarcină aproape imposibilă, deoarece Snoopy este deja bătrân şi oarecum agitat.

După o lună şi jumătate de insistenţe, Karina a primit o veste bună: un bărbat i-a trimis un mesaj pe Facebook spunând că a văzut fotografiile şi crede că este animalul său, care fugise de acasă în urmă cu 10 ani.

Consultanta comercială îşi aminteşte că patrupedul a mârâit-o chiar şi atunci când i-a oferit de mâncare. Cu toate acestea, imediat ce l-a văzut pe bărbat, l-a recunoscut pe loc şi a devenit mai docil. Reuniunea celor doi a fost un moment deosebit de emoţionant.

Potrivit proprietarului, Snoopy şi un alt câine au fugit de acasă în urmă cu zece ani. Unul dintre câini s-a întors, dar Snoopy niciodată.

El a mai adăugat că mama lui Snoopy a făcut parte din familie mult timp şi că patrupedul pierdut a trăit alături de ei 11 ani, aşa că acum, după calculele sale, ar trebui să aibă 21 de ani, fiind foarte bătrân. Impresionant!

Ţi-a plăcut acest articol?