LiveBiz
A cumpărat un Rolex în 1960 cu 120 de dolari: peste ani îl duce la un expert care îl evaluează la 75.000 de dolari

A cumpărat un Rolex în 1960 cu 120 de dolari: peste ani îl duce la un expert care îl evaluează la 75.000 de dolari

LiveBiz » Poveşti de viaţă » A cumpărat un Rolex în 1960 cu 120 de dolari: peste ani îl duce la un expert care îl evaluează la 75.000 de dolari

Atunci când cineva cu mai multă experienţă decât noi ne oferă sfaturi dezinteresate, este bine să avem sclipirea de a le urma pentru că am putea obţine unele beneficii nesperate.

În cazul acestui veteran american, de exemplu, sfatul a venit în 1960 de la un superior pe când erau staţionaţi cu unitatea în Germania. Acesta l-a sfătuit să nu se întoarcă acasă înainte de a cumpăra un Rolex de bună calitate.

Bărbatul din videoclip arată achiziţia pe care a făcut-o cu mulţi ani în urmă unui expert care îi va spune valoarea reală a ceasului său.

Înapoi în timp.


În 1960, pe când acest bărbat era în armată şi se afla cu unitatea staţionat în Germania, a fost sfătuit de superiorul său să-şi cumpere un Rolex, ceas pe care sergentul îl considera a fi cel mai bun din lume. A făcut-o, în ciuda faptului că a fost o cheltuială care corespundea cu solda pe care o primea pe mai mult de o lună, 120 de dolari.

Evaluarea.


În „ajutorul” obiectului pentru care dorea să primească o evaluare, bărbatul a adus cu el şi cutia, cureaua originală, chitanţa şi certificatul de origine cu toate specificaţiile ceasului. Datorită acestui fapt, a fost posibil să se constate că este un Rolex GMT-Master din 1960, primul din această serie pe care Rolex l-a produs vreodată.

O estimare neaşteptată.


Când expertul a rezumat natura excepţională a setului de obiecte pe care bărbatul i le-a prezentat, a explicat că dacă ar fi avut doar ceasul, valoarea acestuia ar fi fost estimată la aproximativ 35.000 de dolari… Dar întrucât fiecare element însoţitor al achiziţiei era la proprietar şi încă într-o stare excelentă, suma a crescut până la 75.000 de dolari! Cu toate acestea, dacă bărbatul decide să-l vândă, probabil că ar putea să obţină şi mai mult. Cine ştie ce va decide să facă…

Urmăriţi mai jos videoclipul evaluării şi reacţia plină de uimire a bărbatului.

Ţi-a plăcut acest articol?