LiveBiz
Câinele care a fost folosit în lupte clandestine este salvat şi devine membru al departamentului de pompieri

Câinele care a fost folosit în lupte clandestine este salvat şi devine membru al departamentului de pompieri

LiveBiz » Animale » Câinele care a fost folosit în lupte clandestine este salvat şi devine membru al departamentului de pompieri

Printre numeroasele spectacole sângeroase cu animale, unul dintre cele mai grave este cel al luptelor clandestine între câini. În cadrul acestor episoade, patrupezii sunt încurajaţi să se atace până când sunt grav răniţi sau până îşi pierd viaţa.

Povestea lui Chato este exemplul perfect al salvării unui câine din cele mai groaznice condiţii pe care le putea îndura vreodată, când era forţat să-şi rişte viaţa în fiecare zi în luptele clandestine cu alţi câini.

Din fericire, de doi ani este foarte fericit împărtăşindu-şi viaţa cu colegii săi de la Departamentul de Pompieri Torreón din Coahuila, Mexic, oameni cu suflet mare care se străduiesc să-l hrănească şi să-l îngrijească cu drag în fiecare zi.

Chato a reuşit să încheie acel episod întunecat al vieţii, când era obligat să lupte în cealaltă parte a oraşului. Zi după zi a trăit groaza de a intra în arenă unde a trebuit să participe la duel cu alţi bieţi câini umiliţi în integritatea lor şi lipsiţi de dreptul la viaţă.

„A fost salvat din zona de vest a oraşului, unde era folosit în luptele clandestine. Când a ajuns la noi, era foarte abătut şi lipsit de vlagă. În cele din urmă, colegii mei au fost cei care l-au recuperat din mâinile celor care îl exploatau”, a declarat Carlos Héctor Pasillas angajat în departamentul de pompieri Colón.

Potrivit lui Pasillas, toţi pompierii sunt responsabili pentru Chato, într-un fel. Sarcini precum îmbăiatul, îngrijirea, hrănirea lui şi, mai presus de toate, protejarea lui sunt împărţite.

Dar poate cea mai bună veste este aceea că, în urmă cu câteva zile, a primit o zgardă roşie şi un medalion cu numele Departamentului de Pompieri de care aparţine oficial.

Când vorbeşte despre Chato, Comandantul Francisco Martínez îl consideră pur şi simplu un alt membru al echipei.

Pe de altă parte, toată lumea, inclusiv Pasillas, este de acord că Chato este un animal extrem de nobil şi socialbil.

„Câinele este foarte prietenos cu toţi oamenii, fără excepţie, nu este deloc agresiv, nici măcar cu câinii când iese la plimbare cu noi pe stradă. Chiar dacă avem două pisici, pe Satan şi Chavi, acestea sunt şi prietenele lui”, a adăugat Carlos Héctor Pasillas.

De când locuieşte cu drepturi depline în noul său cămin permanent, câinele s-a recuperat şi a luat semnificativ greutate. Dar poate cel mai important lucru este că în loc să rănească alţi prieteni cu blană, astăzi salvează vieţi fiind cel mai responsabil membru al departamentului de pompieri.

Ţi-a plăcut acest articol?