LiveBiz
Puiul de căprioară stă ghemuit lângă trupul mamei sale în speranţa că aceasta va respira din nou

Puiul de căprioară stă ghemuit lângă trupul mamei sale în speranţa că aceasta va respira din nou

LiveBiz » Animale » Puiul de căprioară stă ghemuit lângă trupul mamei sale în speranţa că aceasta va respira din nou

Relatările despre creaturi dispărute, abuzate, sau accidentate fac parte din rutina zilnică a oricărui apărător al drepturilor animalelor. Acesta este şi cazul voluntarilor de la „Wild Florida Rescue”, din Statele Unite, care sunt mai mult decât obişnuiţi cu astfel de cazuri, care mai de care mai impresionante.

De data aceasta însă, salvarea unui pui de căprioară le-a înduioşat la propriu inimile, deoarece micuţul era reticent în a accepta ceea ce se întâmplase cu mama lui.

Lângă puiul de căprioară se afla trupul mamei sale.

Apelul unui cetăţean a alertat voluntarii „Wild Florida Rescue” cu privire la o situaţie fără precedent: la marginea unui drum era un pui de căprioară înspăimântat care stătea ghemuit lângă corpul neînsufleţit al celei care au presupus că era mama lui.

De îndată ce le-a fost raportată situaţia, la faţa locului a apărut o echipă pregătită să intervină.

Raportându-se la ceea ce au găsit la faţa locului, voluntarii au presupus că cele două animale se aflau în zonă în momentul în care femela adultă a fost lovită de un şofer. Acea persoană nu a fost suficient de responsabilă pentru a opri şi a acorda ajutor animalului accidentat.

Cel care într-adevăr nu a putut părăsi scena a fost, fără îndoială, puiul de căprioară credincios.

Bietul pui se încăpăţâna să rămână lângă trupul neînsufleţit al mamei sale, ca şi cum ar fi aşteptat să se trezească. O privelişte care i-a impresionat nespus pe salvatorii care nu au putut să nu se simtă revoltaţi de scena care se desfăşura în faţa ochilor lor.

După cum a explicat Crystene Prokop de la „Wild Florida Rescue”, acest pui avea doar câteva zile când mama sa a murit, aşa că nu s-a separat de corp.

Era foarte reticent să o părăsească.

În momentul în care puiul a fost salvat, el părea deshidratat, un semn suficient de clar pentru ca voluntarii să-şi dea seama că cel mic se afla în acel loc de cel puţin 24 de ore. Din fericire, ajutorul a sosit la timp, pentru că, altfel, micuţul ar fi avut aceeaşi soartă ca şi mama.

Viaţa i-a oferit o a doua şansă.

Acum, puiul de căprioară este în grija voluntarilor de la centrul de reabilitare a faunei sălbatice „Creature Safe Place”. Tot aici i-au găsit o mamă surogat care îl hrăneşte şi îl ajută să progreseze.

Odată ce îşi va reveni complet şi va avea energia şi vârsta pentru a se descurca singur, va fi eliberat în habitatul său natural.

Mulţumită oamenilor care au făcut posibilă această salvare, suntem cu toţii fericiţi că până şi aceste animale sălbatice greu încercate se pot bucura de o a doua şansă!

Ţi-a plăcut acest articol?