LiveBiz
Poştaşul găseşte un câine rănit legat de un copac şi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

Poştaşul găseşte un câine rănit legat de un copac şi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

LiveBiz » Animale » Poştaşul găseşte un câine rănit legat de un copac şi îi schimbă viaţa pentru totdeauna

Dan Targonsk este un poştaş dedicat meseriei, care a avut dintotdeauna o legătură excelentă cu animalele. De-a lungul anilor, bărbatul s-a obişnuit să întâlnească tot felul de vieţuitoare în cartierul unde livrează corespondenţa.

Uneori poate găsi câte un pisoi cocoţat deasupra căsuţelor poştale, sau alteori observă câini ale căror vieţi sunt în pericol şi care au nevoie de ajutorul său. Unul dintre cazurile care l-au impresionat cel mai mult a fost al unui câine boxer pe nume Kuperus.

Câinele din aceste imagini a fost găsit în oraşul Philadelphia din Statele Unite.

Dan a găsit câinele legat de un copac în mijlocul unei zile extrem de călduroase. Arăta foarte slăbit şi nici măcar nu avea apă sau mâncare pentru a putea rezista caniculei. Însă când s-a apropiat, Dan a înţeles că starea câinelui era cu mult mai gravă. Patrupedul era foarte murdar şi avea răni adânci la nivelul capului ce păreau făcute cu un obiect ascuţit.

În plus, câinele mai avea şi câţiva dinţi rupţi.

Deşi era în timpul programului şi trebuia să urmeze un traseu bine stabilit, Dan a decis să facă tot posibilul să îl ajute. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-i ofere apă pentru a-i potoli setea şi apoi a contactat voluntarii de la „Adopt a Boxer Rescue”.

Aceştia l-au transportat la centru şi au decis să îl numească Kuperus. Câteva clipe mai târziu şi-au dat seama că era unul dintre cei mai frumoşi căţeluşi din întreaga istorie a centrului de salvare. Situaţia sa era foarte delicată, aşa că a fost transferat imediat în sala de operaţie.

„Trebuie să închidem rana şi să o drenăm. Maxilarul l-a avut, de asemenea, fracturat. Am reuşit să îl stabilizăm!”

Personalitatea radiantă a lui Kuperus a ajuns în curând la urechile tuturor. Mulţi au vrut să îl cunoască şi s-au arătat extrem de emoţionaţi de enorma lui dorinţă de a trăi, în ciuda suferinţelor îndurate în trecut.

„Ceea ce îşi doreşte cel mai mult pe lume este să fie mângâiat şi iubit. Suntem încă deosebit de impresionaţi de acest lucru. Chiar şi după ce un om l-a făcut să sufere atât de mult.” – a declarat unul dintre voluntari.

A reuşit să-şi revină într-o locuinţă temporară şi după câteva luni era gata să se mute într-un cămin definitiv. A fost adoptat de o familie iubitoare care va avea grijă de el şi al cărei obiectiv principal este să îl ajute să uite de perioada grea prin care a trecut.

Poştaşul vizitează deseori câinele, iar frumosul Kuperus aleargă într-un suflet pentru a se întâlni cu cel care i-a salvat viaţa.

Există multe persoane care vor trece pe lângă un câine rănit fără să-l ajute, însă curajosul Dan a demonstrat că e nevoie de numai câteva minute pentru a schimba pentru totdeauna viaţa unui animal frumos.

Distribuiţi această frumoasă poveste pentru a reaminti tuturor cât bine putem face dacă alocăm doar câteva clipe din timpul nostru unui câine aflat în dificultate.

Ţi-a plăcut acest articol?