LiveBiz
Spitalul unde pacienţii pot primi vizita propriilor animale, iar imaginile încălzesc orice inimă

Spitalul unde pacienţii pot primi vizita propriilor animale, iar imaginile încălzesc orice inimă

LiveBiz » Animale » Spitalul unde pacienţii pot primi vizita propriilor animale, iar imaginile încălzesc orice inimă

Terapia cu animale poate fi cu adevărat de mare ajutor pentru mulţi pacienţi care sunt nevoiţi să petreacă mult timp în spital, departe de dragii lor prieteni cu patru picioare. Copiii şi vârstnicii sunt primii care se bucură de beneficiile miraculoase pe care le poate oferi prezenţa unui animal de companie. S-a constatat de mai multe ori că, atunci când suntem în compania câinelui sau pisicii noastre, ritmul cardiac scade semnificativ odată cu temerile şi anxietăţile noastre. Într-un spital canadian, datorită unui pacient special numit Zachary Noble, terapia cu animale de companie a devenit o realitate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zacharyspawsforhealing

Totul a început când Zachary, în vârstă de 23 de ani, a fost diagnosticat cu limfom Hodgkin, o tumoare malignă care, din păcate, s-a manifestat agresiv în cazul său, lăsându-i puţine speranţe de supravieţuire. În timpul şederii sale îndelungate în spital, Zachary a suferit foarte mult din cauza distanţării de membrii familiei sale, dar mai ales de iubitul său câine. Aflând dorinţa băiatului, medicii i-au acordat de două ori o derogare, acesta putând să primească vizita patrupedului său. De fiecare dată, Zachary a arătat o îmbunătăţire semnificativă a stării sale fizice şi mentale: nivelul său de stres scăzuse, în timp ce dorinţa de a merge acasă şi de a depăşi boala era cu mult mai mare decât în ​​mod normal.

După acest mic succes, Zachary a dorit să-i implice şi pe ceilalţi pacienţi ai spitalului şi să se asigure că şi ei se pot bucura de prezenţa animalelor de companie, chiar dacă acest lucru ar însemna să-şi ia rămas bun pentru ultima oară. Totul a fost posibil datorită angajamentului mătuşii sale Donna, care l-a susţinut tot timpul, promiţându-i că îi va îndeplini dorinţa. Astăzi, programul „Zachary’s Paws For Healing” este o realitate la spitalul Juravinski din Hamilton (Canada).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zacharyspawsforhealing

Tot personalul medical se străduieşte în mod constant să verifice siguranţa pacienţilor şi animalelor care intră în spital, asigurându-se că toţi pacienţii sunt protejaţi de potenţiale infecţii sau bacterii pe care le poate aduce o astfel de întâlnire. Siguranţa pacientului este pe primul loc, dar controalele se aplică şi în cazul animalele în acelaşi mod: dacă mediul este prea stresant sau periculos pentru câine, animalul nu îşi poate vizita proprietarul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zacharyspawsforhealing

Prezența și compania animalului tău ajută la eliminarea acelui sentiment de izolare în care se afundă majoritatea pacienților în timpul șederii în spital. La animalul lor de companie, o ființă care nu te judecă niciodată și care îţi oferă în permanență toată afecțiunea sa, oamenii pot găsi cu adevărat acea speranță și sprijin care le sunt atât de necesare în acele clipe dificile.

Ţi-a plăcut acest articol?