LiveBiz
Bărbatul intră în comă profundă – însă modul în care este trezit îi lasă până şi pe doctori fără cuvinte

Bărbatul intră în comă profundă – însă modul în care este trezit îi lasă până şi pe doctori fără cuvinte

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bărbatul intră în comă profundă – însă modul în care este trezit îi lasă până şi pe doctori fără cuvinte

Există oameni care se trezesc foarte uşor şi cel mai mic zgomot este motivul pentru a-i scoate din somnul profund. La polul opus există persoane care nu se trezesc decât la auzul unui zgomot puternic. Dar când te afli în comă, ce anume te-ar putea trezi? În cazul lui Andy Szasz, lătratul animalului său de companie a fost semnalul care l-a trezit din coma adâncă.

Micul Teddy este considerat acum îngerul său păzitor, ajutând la recuperarea proprietarului sau, care era grav bolnav. Personalul spitalului, la cererea soţiei lui Andy, a autorizat vizita câinelui său şi i-a permis să stea lângă patul lui.

„L-au pus pe Teddy pe pieptul meu şi m-a trezit. Într-un fel cred că este îngerul meu păzitor”, mărturiseşte Andy.

În 2016, Andy Szasz, în vârstă de 65 de ani, a fost supus unui tratament pentru cancerul intestinal în paralel cu o pneumonie care a agravat foarte mult starea lui de sănătate. Medicii au decis apoi să-l bage în comă indusă.

Văzând că Andy este într-o stare medicală foarte gravă, soţia lui a întrebat personalul spitalului dacă ar fi posibil ca Teddy să-şi viziteze proprietarul. Doctorii au autorizat vizita bunului său prieten, care a fost aşezat pe pieptul bărbatului.

După 4 zile, Andy s-a trezit cu Teddy pe pieptul său lingându-i faţa. O scenă care i-a lăsat până şi pe doctori fără cuvinte.

După ce a fost externat din spital, Teddy a jucat un rol esenţial în procesul de recuperare al lui Andy. Însoţitorul său credincios a rămas lângă el şi a fost nelipsit în timpul plimbărilor şi exerciţiilor sale zilnice.

Terapia cu animale

Povestea de prietenie dintre Andy şi câinele său a primit un val uriaş de aprecieri, câştigând susţinători chiar şi în presă. Cei doi au fost invitaţi să participe într-unul dintre episoadele „The Dog Rescuers”, o serie de documentare produse de postul britanic de televiziune Channel Five. Subiectul episodului a fost potenţialul terapeutic al animalelor în recuperarea pacientului.

„Întotdeauna le spun oamenilor că eu l-am salvat pe Teddy şi că până la urmă el a fost cel care m-a salvat. Avem o legătură specială”, a declarat Szasz pentru publicaţia The Times.

Astăzi, Teddy nu este doar un câine de companie, este în mod oficial câine de terapie. Patrupedul lucrează la „Southampton General Hospital”. El şi proprietarul său, Andy, care face voluntariat de mai bine de un an, au ajutat mai mulţi pacienţi să se însănătoşească prin terapia cu animale. Dar asta nu e tot. Cei doi vizitează o mulţime de alţi pacienţi aflaţi in azilele de bătrâni, şcolile şi centrele medicale din Marea Britanie.

Distribuiţi acest articol dacă şi voi sunteţi de acord că patrupezii chiar sunt cei mai buni prieteni ai omului.

Ţi-a plăcut acest articol?