LiveBiz
Căţeluşa paralizată a fost îngropată de vie. Astăzi este un motiv de inspiraţie pentru oricine

Căţeluşa paralizată a fost îngropată de vie. Astăzi este un motiv de inspiraţie pentru oricine

LiveBiz » Animale » Căţeluşa paralizată a fost îngropată de vie. Astăzi este un motiv de inspiraţie pentru oricine

Povestea acestei căţeluşe fără stăpân s-ar fi putut încheia tragic. Lily este doar unul dintre dintre numerosele exemple de câini fără stăpân din Africa de Sud.

Chiar dacă era paralizată parţial, ea hoinărea pe străzile şi prin curţile şcolilor din Cape Town, în căutare de hrană.

Într-o zi, lătratul său l-a deranjat pe directorul unei şcoli, care i-a cerut unui angajat să scape de ea şi să o îngroape de vie.

Personalul cantinei din şcoală a fost îngrozit să o vadă pe Lily îngropată şi lătrând cu disperare, ca şi când ar fi cerut ajutor. Un bucătar a decis imediat să contacteze Organizaţia IFAW (International Fund for Animal Welfare).

Echipa de salvare ştia că nu are timp de pierdut, Lily fiind îngropată de mai bine de douăzeci de minute. Din fericire, au sosit la timp şi biata căţeluşă încă mai trăia.

Au reuşit să o scoată din pământ şi să o transporte de urgenţă la o clinică veterinară. Fiind o adevărată luptătoare, salvatorii au decis să o numească „Lily the Warrior”.

Medicii şi-au dat seama că suferea de paralizie parţială din cauza unei fracturi mai vechi la coloana vertebrală. Oamenii au încercat tot ce le-a stat în puteri pentru a o ajuta. Au fost necesare mai multe şedinţe de hidroterapie, acupunctură şi alte tratamente pentru restabilirea mobilităţii picioarelor şi tratarea incontinenţei.

Lily a câştigat treptat în greutate şi a început să-şi dezvolte masa musculară.

Când povestea lui Lily a devenit publică, salvatorii au primit un val uriaş de mesaje de susţinere venite din partea iubitorilor de animale din întreaga lume.

Brusc, viitorul lui Lily a devenit mai luminos şi în scurt timp o familie iubitoare s-a oferit să o adopte şi să-i ofere toată dragostea pe care o merita.

După aproape patru ani de când Lily a fost salvată din locul care putea să-i devină mormânt, principala persoană vinovată nu şi-a îndeplinit încă pedeapsa.

După ceva timp, clinica veterinară a raportat că în cele din urmă directorul şcolii a fost arestat. În prezent, Lily continuă să-i inspire pe cei care luptă pentru bunăstarea animalelor. Însăşi transformarea ei reprezintă o lecţie pentru mulţi alţi oameni, inclusiv pentru cei care i-au dorit răul.

„Astăzi, Lily este isteaţă şi ascultătoare, jucăuşă şi curioasă, toate ingredientele necesare unui câine pentru a fi fericit. Povestea ta inspiră o mulţime de oameni” – Lisa Cant-Haylett.

Este un miracol să putem vedea cum arată Lily acum. Poate să se deplaseze, să alerge şi se joace ca oricare alt câine! În ciuda tuturor greutăţilor pe care le-a înfruntat, ea este acum o căţeluşă sănătoasă, fericită şi iubită de toţi membrii familiei sale!

Distribuiţi povestea uimitoare a lui Lily cu familia şi prietenii!

Ţi-a plăcut acest articol?