LiveBiz
Căţeluşul traumatizat doarme în picioare doar de frică să nu fie abandonat

Căţeluşul traumatizat doarme în picioare doar de frică să nu fie abandonat

LiveBiz » Animale » Căţeluşul traumatizat doarme în picioare doar de frică să nu fie abandonat

Pentru câini, timpul nu trece la fel ca în cazul oamenilor. Câinii noştri au un simţ al timpului foarte diferit, motiv pentru care, pentru ei, câteva ore se pot transforma în săptămâni. Confruntându-se cu această situaţie, animalele noastre de companie tind să agraveze singurătatea şi abandonul.

Acum înţelegeţi de ce suferă câinele vostru de fiecare dată când sunteţi plecaţi la serviciu?

O zi departe de casă va fi doar o zi pentru tine, dar nu este la fel şi în cazul animalului tău de companie, care plânge şi sare de fiecare dată când te vede venind la serviciu.

În caz că nu ştiaţi, căţeluşul vostru crede că sunteţi plecaţi de mult mai mult timp. Aşa ceva s-a întâmplat cu câinele din această poveste, care a dezvoltat un fel de fobie de abandon.

Şi asta se reflectă în noul său obicei de somn.

Pentru a evita să fie abandonat, câinele refuză să doarmă şi această situaţie pare fără ieşire pentru familia sa. Tot ce îşi doresc actualii săi stăpâni este ca patrupedul lor să treacă peste această traumă apăsătoare, dar pentru animal nu este deloc uşor.

Câinele se numeşte Choco şi a fost adoptat de o familie numeroasă.

Se pare că părinţii lui Choco au trebuit să plece la un moment dat de acasă şi, pentru a nu-l lăsa singur, au decis să-l ducă în grija unei mătuşi.

Deşi câinele a stat doar o zi fără să-şi vadă stăpânii, se pare că a suferit foarte mult. A fost un episod care a rămas impregnat adânc în memoria lui şi acum refuză să doarmă de frică să nu rămână fără stăpânii săi.

Muşchii lui sunt atât de tensionaţi, încât nu permit corpului să se relaxeze pentru un somn normal.

După 24 de ore de stat cu mătuşa, Choco s-a întors în casa unde locuieşte, dar gândurile nu i-au dat pace nici până în ziua de azi. De atunci, bietul animal refuză să doarmă ca orice câine normal şi familia este tare îngrijorată că Choco nu se poate odihni.

Pudelul rămâne treaz noaptea şi uneori oboseala îl copleşeşte, adormind în picioare.

În filmare, puteţi vedea muşchii tensionaţi ai câinelui care dă din cap în timpul somnului şi la un moment dat închide ochii.

Familia se teme că Choco se va îmbolnăvi şi încearcă să-i restabilească încrederea în el, astfel încât să poată dormi liniştit şi fără teama de a fi abandonat.

Pentru căţeluş, această bătălie nu este doar epuizantă, ci şi tristă, dar toate traumele pot fi depăşite, iar familia sa este dispusă să-l susţină în toate privinţele. Pudelul are stăpâni care îl iubesc şi intenţia amândurora nu a fost niciodată să îi creeze o astfel de problemă, totuşi, acest caz ne arată că, uneori, animalele de companie pot deveni extrem de dependente de proprietarii lor.

Suntem siguri că Choco îşi va depăşi trauma la un moment dat, însă mulţi oameni ar trebui să înţeleagă cât de mult suferă prietenii noştri patrupezi atunci când sunt lăsaţi singuri.

Ţi-a plăcut acest articol?