LiveBiz
Poştaşul găseşte un câine abuzat legat de copac – Apoi decide să îi dea o lecţie usturătoare fostului proprietar

Poştaşul găseşte un câine abuzat legat de copac – Apoi decide să îi dea o lecţie usturătoare fostului proprietar

LiveBiz » Animale » Poştaşul găseşte un câine abuzat legat de copac – Apoi decide să îi dea o lecţie usturătoare fostului proprietar

Omul se naşte cu acea capacitate fantastică numită imaginaţie. Datorită imaginaţiei umane, de-a lungul vremii s-au făcut multe lucruri bune. Din păcate însă, se pare că nu toţi oamenii sunt dispuşi să o folosească pentru lucruri pozitive.

Când oare vor înceta oamenii să rănească animalele? Atrocităţile împotriva prietenilor noştri canini par a deveni un fel de competiţie care să evidenţieze cea mai monstruoasă persoană capabilă să comită cea mai îngrozitoare crimă.

Din păcate aproape în fiecare zi aflăm despre cazuri de maltratare. Dar, datorită oamenilor cu inimă bună, care refuză să treacă nepăsători, mulţi dintre câinii aflaţi în situaţii dificile sunt salvaţi.

Dan Targonsk este unul dintre acei oameni care ştiu că simpla milă faţă de un animal nu ajută. Trebuie să faci mai mult de atât. Dan şi-a început ziua de muncă ca de obicei, dar în timp ce se deplasa pe traseul obişnuit, bărbatul a văzut ceva de care îşi va aminti tot restul vieţii.

Dan a observat un căţeluş murdar şi înfometat, stând singur pe trotuar. Acesta era legat de un copac, în bătaia razelor soarelui, lipsit de apă sau mâncare.

În loc să ignore câinele şi să-şi continue drumul, acest postaş uimitor a decis să le ofere tuturor o lecţie valoroasă despre cum să se comporte când descoperă animale neglijate.

Pinterest

Dan ştia că ceva nu era în regulă şi nu voia să lase acolo acea vietate care avea mare nevoie de ajutor. Bărbatul a alergat după hrană şi apă proaspătă pentru animal şi apoi a sunat la „Adopt a Rescue Boxer” din Philadelphia, o organizaţie locală pentru protecţia animalelor.

Dan a aşteptat cu răbdare sosirea celor de la organizaţie, lucru care nu a durat mult. Câinele a fost botezat Kuperus.

După ce a fost dus la veterinar şi examinat cu atenţie, medicul a descoperit o rană majoră în zona capului, suspectând că ar fi fost provocată de un cuţit sau un glonţ. În plus, maxilarul lui Kuperus fusese rupt, iar câţiva dinţi trebuiau îndepărtaţi.

Pinterest

Deşi trecutul său se contura extrem de întunecat, animalul s-a dovedit a fi foarte drăgălaş şi afectuos.

„Nu înţeleg cum a putut cineva să-l abandoneze şi să-l lase să moară. E incredibil.” – a mărturisit Dawn Karam, fondatorul „Adopt a Rescue Boxer”.

Kuperus a fost plasat la o familie adoptivă pe toată perioada recuperării.

Pinterest

Deşi angajaţii organizaţiei au muncit din greu pentru a-i găsi pe foştii proprietari, ei nu au fost încă identificaţi pentru a fi aduşi în faţa justiţiei. Din fericire nu a trecut mult timp până când Kuperus să fie adoptat de o familie, iar aceasta este deja o mare victorie.

Kuperus a fost ales mesagerul şi imaginea unei campanii pentru lupta activă împotriva abuzurilor şi îmbunătăţirea vieţii animalelor. Fie ca foştii săi stăpâni să îl vadă şi să le pară rău pentru tot ceea ce i-au făcut!

Pinterest

Sloganul: „Animalele merită respect, îngrijire şi atenţie. Dacă nu le puteţi oferi, nici măcar să nu vă gândiţi să adoptaţi!” – ar trebui să ajungă la cât mai multe persoane. Nu vom înţelege niciodată cum unii stăpâni de animale pot fi uneori atât de cruzi.

Împărtăşiţi această poveste cu toţi prietenii voştri iubitori de animale. Trebuie să-i mulţumim lui Dan pentru inima lui mare şi pentru responsabilitatea de care a dat dovadă.

La urma urmei, dacă mai mulţi oameni s-ar comporta ca el, lumea ar putea fi cu adevărat un loc mai bun.

Ţi-a plăcut acest articol?