LiveBiz
Un om a transformat un copac ce trebuia doborât într-o mână uriaşă întinsă spre cer: Imaginile au devenit virale

Un om a transformat un copac ce trebuia doborât într-o mână uriaşă întinsă spre cer: Imaginile au devenit virale

LiveBiz » Wow » Un om a transformat un copac ce trebuia doborât într-o mână uriaşă întinsă spre cer: Imaginile au devenit virale

O mână uriaşă care iese în evidenţă printre trunchiurile înalte ale unei păduri neatinse şi care pare să-şi îndrepte degetele spre cer, ca şi când ar cere ajutorul.

O imagine ce pare desprinsă dintr-o carte de poveşti sau care ar putea avea semnificaţii religioase profunde; realitatea este că această sculptură s-a concretizat graţie meşterului lemnar Simon O’Rourke, care a creat o mână gigantică impresionantă pornind de la trunchiul unui copac ce urma să fie doborât.

Când „National Resource Wales” a făcut cunoscut faptul că acel copac din pădurea Vyrnwy va fi în curând doborât după pagubele provocate de o furtună, Simon nu s-a gândit de două ori.

El a salvat trunchiul acestui copac şi a lucrat la el timp de 6 zile, până când a devenit o sculptură extrem de grăitoare, care pare că face legătura între cer şi pământ.

Ideea i-a venit artistului când a aflat că zonă de pădure unde se afla copacul ce trebuia doborât este cunoscută şi sub denumirea de „Giganţii din Vyrnwy” şi, de aici, dorinţa de a realiza o palmă ale cărei cinci degete s-au ridicat spre cerul albastru, parcă reprezentând sufletul celui mai înalt copac din Ţara Galilor în ultima sa încercare de a ridica privirea, înainte de a fi culcat la pământ.

Nu a fost o lucrare uşoară: „Am instalat schele pentru a putea lucra în siguranţă, iar terenul atât de abrupt, încât ne-au trebuit două zile pentru a ridica schela. Au urmat şase zile de muncă intensă şi a trebuit să adaug două piese pentru degetul mare şi cel mic, deoarece arborele nu era suficient de gros pentru a forma întreaga mână.”

Cu siguranţă, rezultatul este cu adevărat impresionant şi, într-un anumit sens, chiar a salvat acel copac de la a fi doborât în ​​totalitate, transformându-l într-o operă de artă unică şi sugestivă: „Mi-a plăcut foarte mult să realizez această sculptură, ne aminteşte cât de mici suntem în comparaţie cu unele dintre organismele vii de pe această planetă.”, mărturiseşte Simon.

Fie că vă place sau nu, rămâne o lucrare în lemn cu adevărat memorabilă!

Ţi-a plăcut acest articol?