LiveBiz
Un câine aflat pe moarte şi salvat de pe străzi are parte de o recuperare incredibilă într-un adăpost de cimpanzei

Un câine aflat pe moarte şi salvat de pe străzi are parte de o recuperare incredibilă într-un adăpost de cimpanzei

LiveBiz » Animale » Un câine aflat pe moarte şi salvat de pe străzi are parte de o recuperare incredibilă într-un adăpost de cimpanzei

Jenny Desmond este o salvatoare obişnuită să găsească animale care au nevoie disperată de dragoste şi afecţiune. Iubitoarea de animale, împreună cu soţul ei, deţin Adăpostul de Salvare şi Protecţie a Cimpanzeilor din Liberia, unde cuplul are grijă de aproximativ 35 de exemplare.

În urmă cu câţiva ani Jenny şi soţul ei au avut ocazia să salveze viaţa unui căţeluş aflat pe moarte, profitând de şansa de a încerca să-l ajute!

Simpatica salvatoare de animale se afla la plimbare însoţită de câţiva dintre voluntari prin satul vecin. Şi dintr-o dată a observat un căţeluş mic ce era în mod clar subnutrit, cu pete uriaşe şi răni pe tot corpul său mic, acolo unde ar fi trebuit să fie pielea.

Proprietara adăpostului ştia că trebuie să acţioneze rapid dacă dorea să salveze acest biet căţeluş suferind.

Ştiind că viaţa căţeluşului depinde de următoarea sa mutare, Jenny l-a luat în maşină şi s-a grăbit să-l ducă la soţul ei. Jimmy nu numai că deţine adăpostul cimpanzeilor împreună cu soţia sa, dar este şi un medic veterinar cu experienţă.

Căţeluşul suferise de foame atât de mult, încât corpul său a început să consume propria masă musculară.

După ce Jimmy a curăţat rănile căţeluşului, l-a hrănit şi l-a ajutat să bea puţină apă, Jenny i-a dat un nume puiului neputincios: Snafu.

În următoarele zile, Snafu a început să-şi recapete forţele din ce în ce mai mult. Şi salvatorii au început să vadă că blăniţa începe din nou să acopere zonele goale.

„Blana începe să arate normal acolo unde nici măcar nu părea să fi avut vreodată păr. Înainte existau zone mari de piele fără pic de blană, care acum sunt din ce în ce mai puţine. În fiecare zi starea lui de sănătate se pare că se îmbunătăţeşte. Dar, la fel ca majoritatea animalelor pe care le salvăm, se întrevede ziua în care vor fi din nou capabile să se bucure de viaţă”, spune Jenny.

După ce căţeluşul s-a recuperat cea mai mare parte, Jenny şi Jimmy au decis că este timpul ca Snafu să se întâlnească cu cimpanzeii din adăpost.

Când cimpanzeii l-au privit pentru prima dată pe Snafu, a fost o dragoste instantanee pentru toată lumea! Cimpanzeii, care provin dintr-un mediu dur şi abuziv, ştiau instinctiv că patrupedul trebuie tratat cu cea mai mare grijă. Căci încă îşi revenea în urma vieţii dificile trăită pe străzi.

Atunci, cimpanzeii au făcut cel mai dulce lucru. Au ridicat căţeluşul şi l-au ţinut în braţe în timp ce coborau scările către adăpost.

Snafu şi-a petrecut anul următor crescând şi vindecându-se alături de cimpanzeii care îi erau extrem de dedicaţi. Micul căţeluş devenise acum un câine sănătos, energic. Şi era un membru cu drepturi depline al unei familii care cuprinde atât cimpanzei cât şi oameni cu suflet mare.

Dar pe măsură ce Jenny şi Jimmy au început să călătorească în interesul adăpostului pe care îl deţin, cuplul nu a vrut ca Snafu să rămână fără dragostea şi afecţiunea pe care acest câine dulce le merită.

Pentru a se asigura că va primi în continuare atenţia de care are nevoie, Jenny a întrebat-o pe sora ei dacă este dispusă să adopte câinele. Şi nu a mai durat mult până când Snafu şi-a început călătoria spre noua lui casă din Colorado.

Cu toate că Snafu a avut un început dur în viaţă, se pare că patrupedului i-a fost destinat să aibă noroc în dragoste, pentru că atunci când a întâlnit-o pe sora lui Jenny, cei doi au stabilit o legătură instantanee. Nu există nicio îndoială că Snafu întâlnise persoana potrivită.

De vreme ce Jenny l-a văzut pe Snafu în siguranţă la noua lui casă, a plecat împăcată în lunga călătorie de întoarcere spre adăpostul ei din Liberia pentru a-şi îngriji din nou cimpanzeii.

Se pare că Jenny e dispusă să facă orice pentru a ajuta toate animalele din viaţa ei. Cimpanzei, căţeluşi sau orice alte vieţuitoare!

Pentru a vedea mai multe din incredibila poveste de viaţă a lui Snafu, urmăriţi videoclipul de mai jos:

Ţi-a plăcut acest articol?