LiveBiz
În fiecare an, acest pinguin înoată 8000 km şi se întoarce să-l salute pe omul care l-a salvat

În fiecare an, acest pinguin înoată 8000 km şi se întoarce să-l salute pe omul care l-a salvat

LiveBiz » Animale » În fiecare an, acest pinguin înoată 8000 km şi se întoarce să-l salute pe omul care l-a salvat

Prietenia este un sentiment care se poate manifesta între cei mai neaşteptaţi indivizi şi în cele mai bizare moduri. V-aţi fi gândit vreodată că un bărbat şi un pinguin ar putea fi prieteni apropiaţi? Dacă răspunsul este nu, s-ar putea să vă răzgândiţi citind povestea de mai jos..

Protagonişti, un fost zidar şi totodată pescar şi un pinguin Magellan foarte simpatic, care a decis să-şi arate recunoştinţa faţă de acest om într-un mod cu adevărat incredibil.

Anunţ
imagine: Wonder World / Youtube

Când Joao Pereira de Souza l-a salvat, Dindim, pinguinul în cauză, se afla chiar pe plaja din faţa casei sale de lângă Rio de Janeiro. Era acoperit cu petrol, supravieţuind unei situaţii evident critice şi dificile.

Pentru om, salvarea animalului a fost o acţiune absolut normală şi dictată de umanitate. Cu toate acestea, nu şi-ar fi imaginat că viitorul le va oferi ocazia de a stabili o relaţie de prietenie cu adevărat unică. Pinguinul, curăţat şi reabilitat, nu avea intenţia de a-şi lua adio de la binefăcătorul său.

Când Joao a încercat să elibereze pinguinul în mare, timp de o săptămână acesta nu a vrut să plece, evident zguduit de ceea ce i se întâmplase în apă. În cele din urmă, Dindim a decis că este timpul să se despartă de bărbat.

imagine: Wonder World / Youtube

Cu toate acestea, nu este dificil să ne imaginăm surpriza pescarului când, după câteva luni, l-a văzut pe Dindim întorcându-se pe plajă de unde plecase. De fapt, animalul nu numai că s-a întors la omul care îl salvase, dar a decis imediat că este timpul să-l urmeze pe Joao la el acasă.

imagine: Wonder World / Youtube

Cu adevărat impresionant este faptul că, pentru a reveni în întâmpinarea prietenului său, Dindim a călătorit o distanţă de aprox. 8000 km, înotând spre Brazilia de pe coastele Chile şi Argentinei, unde pleacă în perioada de împerechere. Pinguinul îl tratează pe Joao ca de la egal la egal. El se aşează lângă Joao, aşteaptă să fie hrănit, se alintă şi adoptă multe alte comportamente de „animal de companie”.

imagine: Wonder World / Youtube

După prima vizită, Dindim s-a întors practic în fiecare an, în luna iunie, la salvatorul său uman, pentru a pleca din nou în jurul lunii februarie. Un comportament cu adevărat surprinzător: se pare că pinguinul a decis să-l considere pe Joao un membru al familiei sale.

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate