LiveBiz
Un biet câine moare de frică în braţele stăpânului său din cauza focurilor de artificii prea puternice

Un biet câine moare de frică în braţele stăpânului său din cauza focurilor de artificii prea puternice

LiveBiz » Animale » Un biet câine moare de frică în braţele stăpânului său din cauza focurilor de artificii prea puternice

În ajunul Anului Nou, este obişnuit să sărbătorim cu prietenii sau familia sfârşitul anului şi sosirea celui nou, în speranţa că va fi mai bun decât cel precedent. În aceste ocazii, în special tinerii, dar nu numai ei, lansează artificii colorate care, deşi contribuie la crearea unei atmosfere festive, sunt excesiv de zgomotoase şi chiar fatale pentru unele animale. Zgomotele prea puternice provoacă un stres incredibil câinilor, pisicilor şi altor animale mici pe care le ţinem acasă; în unele cazuri, animalele mor literalmente de frică. Din păcate, aşa s-a întâmplat şi cu acest boxer care, speriat de zgomote, şi-a dat ultima suflare în braţele stăpânului său.

Imagine: Facebook / ADAE

Maguì era o căţeluşă foarte prietenoasă care, din păcate, a suferit un atac de cord cauzat de sunetul focurilor de artificii. S-a întâmplat pe 14 Decembrie la casa ei din Esquel, Argentina. Antonella Modasjazh a văzut cum Maguì se stinge încet din viaţă în timp ce fiul ei cel mare o îmbrăţişa, încercând să o calmeze. Din păcate, dragostea fiului Antonelei din acel moment nu a ajutat inima lui Maguì să reziste fricii. A plecat aşa, în braţele stăpânului ei, care a făcut totul pentru a o linişti şi a o mângâia. Dar, în faţa zgomotului neîncetat al petardelor şi al artificiilor, nu mai era nimic de făcut.

Imagine: Facebook / ADAE

Familia a împărtăşit povestea pe reţelele de socializare printr-o postare foarte emoţionantă şi câteva imagini cu Maguì; prin mărturia lor, au vrut să tragă un semnal de alarmă pentru conştientizarea efectelor focurilor de artificii de la sfârşitul anului asupra câinilor: „Era prietena noastră iubită! Se numea Maguì şi a murit. Era bătrână şi îngrozită de focurile de artificii. Nu am ştiut unde să o ascund în timp ce ceilalţi se distrau. Ea a suferit un infarct, şi deşi am sunat la toţi medicii veterinari din Esquel să ne ajute, nimeni nu a venit! Căţeluşa a murit în braţele fiului meu, implorându-mă să sun pe cineva care s-o ajute”.

Vi se pare corect ca un animal să-şi piardă viaţa pentru distracţia noastră? Vorbim despre asta în fiecare an, dar, din păcate, nu pare niciodată suficient…

Ţi-a plăcut acest articol?