LiveBiz
La 121 de ani, a fost unul dintre cei mai longevivi oameni: povestea bărbatului care a prins trei secole diferite

La 121 de ani, a fost unul dintre cei mai longevivi oameni: povestea bărbatului care a prins trei secole diferite

LiveBiz » Poveşti de viaţă » La 121 de ani, a fost unul dintre cei mai longevivi oameni: povestea bărbatului care a prins trei secole diferite

Cine nu şi-ar dori să trăiască peste 100 de ani? De fapt, am putea spune că fiecare fiinţă umană, în adâncul inimii sale, şi-ar dori să trăiască pentru totdeauna şi să nu moară niciodată. Este un vis pe care majoritatea dintre noi îl împărtăşim, deşi, desigur, legile Mamei Natură ne împiedică să înfăptuim aşa ceva. De aceea nu putem să nu invidiem oamenii care au depăşit vârsta de 100 de ani, asemenea protagonistului acestei incredibile povesti adevărate care s-a petrecut în Chile.

Publicată de Mario Conca pe Miercuri, 18 aprilie 2018

Faceţi cunoştinţă cu Celino Villanueva Jaramillo, bărbatul care până în 2018, anul morţii sale, a fost considerat cea mai în vârstă persoană din istoria ţării sud-americane şi care s-a numărat printre cei mai bătrâni oameni din lume, cel puţin în timpul vieţii sale. De fapt, Cartea Recordurilor nu a reuşit niciodată să oficializeze vârsta lui Celino, deoarece nu a existat niciun document oficial care să înlăture îndoielile cu privire la data reală de naştere. Deşi Celino a susţinut că s-a născut pe 25 iulie 1896, conform cărţii personale de identitate, nu a obţinut un astfel de document până în 1965, la împlinirea vârstei de 69 de ani.

Conform arhivelor deţinute de autorităţile chiliene, „la 2 septembrie 1965, naşterea sa a fost înregistrată în districtul Río Bueno, la cererea titularului, în conformitate cu prezentarea a doi martori în faţa ofiţerului civil din Los Lagos.”

ALEXIS CON DON CELINO VILLANUEVA EN MEHUIN

Publicată de Veronica Del Carmen Alvarado Velasquez pe Marţi, 26 iulie 2016

Este cu atât mai dificil de stabilit palmaresul lui Celino cu cât Serviciul de Stare Civilă în statul sud-american a urmat proceduri foarte diferite până cel puţin în 1930. Se ştiu atât de puţine despre anii de viaţă ai lui Celino înainte ca actul său de identitate să fie înregistrat în 1965, cu excepţia faptului că, conform buletinului său, el s-a născut la 25 iulie 1896, iar la momentul morţii sale, la 17 aprilie 2018, avea deja 121 de ani, ceea ce îl face unul dintre cei mai vârstnici oameni din lume înregistrat vreodată şi unul dintre puţinii oameni care au trăit în trei secole diferite.

Din câte se ştie din viaţa lui, a avut şapte fraţi şi surori şi a început să lucreze pământul din copilărie; timp de 40 de ani din viaţa a fost muncitor agricol şi a locuit într-o casă mare de ţară, nu s-a căsătorit niciodată şi nu a avut copii.

El es Don Celino Villanueva Jaramillo.
Nació el 25 julio 1896, y todavía está vivo. Tiene 121 años. Es uno de los hombres más longevos

Publicată de Angel Casas pe Marţi, 7 noiembrie 2017

Ar putea fi faptul că munca pământului şi lipsa familiei l-au făcut unul dintre cei mai longevivi oameni documentaţi vreodată din lume?

Ţi-a plăcut acest articol?