LiveBiz
Povestea lui Bokshil, câinele orb care aşteaptă de 10 ani ca proprietarul său să se întoarcă în acelaşi loc

Povestea lui Bokshil, câinele orb care aşteaptă de 10 ani ca proprietarul său să se întoarcă în acelaşi loc

LiveBiz » Animale » Povestea lui Bokshil, câinele orb care aşteaptă de 10 ani ca proprietarul său să se întoarcă în acelaşi loc

Există multe poveşti care elogiază fidelitatea câinilor, unele dintre ele putând fi regăsite în literatură sau cinema. Cel mai faimos caz este cu siguranţă cel al lui Hachiko, câinele Akita care timp de 10 ani a aşteptat la staţia Shibuya din Japonia, ca proprietarul său decedat să se întoarcă şi să-l ia acasă. De acelaşi număr de ani, un alt neobosit prieten cu 4 picioare îşi aşteaptă familia, cu excepţia faptului că de data aceasta este un caz de abandon.

imagine: SBS TV / YouTube

Protagonistul poveştii noastre se numeşte Bokshil şi în fiecare zi stă în acelaşi loc sperând să-şi îmbrăţişeze din nou stăpânii. Aceştia din urmă s-au mutat în alt oraş în urmă cu aproximativ un deceniu şi nu se ştie de ce şi-au lăsat câinele acolo. De atunci, Bokshil a rămas nemişcat, aşteptând revenirea familiei sale, fără să se îndoiască că mai devreme sau mai târziu va veni cineva să-l ia înapoi. În tot acest timp, animalul a reuşit să supravieţuiască datorită bunătăţii şi generozităţii localnicilor, care se asigură că nu-i lipseşte niciodată hrana, apa şi chiar adăpostul.

imagine: SBS TV / YouTube

Povestea a devenit virală şi a emoţionat mulţi oameni, care au fost impresionaţi de răbdarea şi loialitatea de neclintit ale acestei creaturi extraordinare. Printre persoanele care îl îngrijesc zilnic, cineva l-a dus chiar la medicul veterinar pentru un control.

Din păcate, se pare că starea de sănătate ale lui Bokshil se înrăutăţeşte treptat şi că îşi pierde inevitabil vederea. În fiecare zi continuă să aştepte, se apropie de oamenii care îl mângâie, încercând şi sperând să-şi recunoască foştii stăpâni în acele mâini şi în acele chipuri. Mulţi s-au oferit să îl adopte, dar la sfatul medicului veterinar au preferat să îl lase acolo unde este, pentru că la această vârstă şi după tot ce a îndurat, orice schimbare ar însemna traume irecuperabile. Chiar dacă Bokshil locuieşte pe stradă, acolo este casa lui, zona lui de confort şi probabil că acolo îşi va da şi ultima suflare.

Povestea a fost preluată de mass-media şi reţelele de socializare, în speranţa că proprietarii săi să o vadă şi să-şi dea seama câtă suferinţa au provocat unei creaturi dornice de dragoste şi care, în definitiv, încă îi aşteaptă!

Ţi-a plăcut acest articol?