LiveBiz
Povestea lui True, câinele ale cărui picioare din față au fost amputate de fostul proprietar drept „pedeapsă”

Povestea lui True, câinele ale cărui picioare din față au fost amputate de fostul proprietar drept „pedeapsă”

LiveBiz » Animale » Povestea lui True, câinele ale cărui picioare din față au fost amputate de fostul proprietar drept „pedeapsă”

În societatea modernă, atenţia şi sensibilitatea faţă de animale ar trebui să crească din ce în ce mai mult. Dacă, în unele cazuri, prea multă afecţiune riscă să conducă la exces, la polul opus, din păcate, există încă cei care practică abuzul şi maltratarea. O împrejurare similară şi tristă i s-a întâmplat lui True, un câine al cărui fost proprietar, cu probleme de dependenţă de droguri, i-a amputat membrele anterioare pentru a-l pedepsi pentru că pur şi simplu săpase o groapă în grădina sa.

Anunţ

Pare îndepărtată ziua în care True, grav rănit, se târâse din casă într-o încercare disperată de a găsi ajutor. Din fericire a fost văzut de un vecin care a alertat imediat autorităţile şi i-a salvat viaţa. Ca o ciudată turnură a soartei, fostul său proprietar a fost găsit mort în urma unei supradoze.

După o operaţie dificilă, True a reuşit să supravieţuiască, dar, evident, nu va reveni niciodată la ceea ce a fost odată, fiind forţat să folosească un cărucior cu roţi în locul picioarelor din faţă. La aflarea poveştii sale, Erin Blaak şi prietenul ei au fost atât de emoţionaţi şi impresionaţi, încât au decis să-l adopte.

True are acum o nouă casă şi se bucură de noua sa viaţă alături de familia sa din Toronto; este fericit, sociabil şi primeşte toată dragostea pe care o merită. În ciuda handicapului său, câinele este foarte tandru şi răspunde cu recunoştinţă şi afecţiune sinceră pentru oportunitatea care i-a fost dată. Erin şi logodnicul ei pregătesc documentele şi iniţiază paşii necesari pentru ca True să devină un câine de terapie, pentru că ei cred că voinţa lui de a trăi, în ciuda a tot ceea ce i s-a întâmplat, poate servi drept inspiraţie.

Intenţia este de a duce căţelul să viziteze spitalele, să îl facă cunoscut persoanelor cu dizabilităţi sau care au suferit amputări, pentru a aduce bucurie şi speranţă. True este un simbol viu care aminteşte tuturor cum putem şi trebuie să ne recuperăm chiar şi în cele mai dificile momente, când totul pare pierdut.

Ţi-a plăcut acest articol?