LiveBiz
Profesorul se oferă să poarte eleva cu dizabilităţi pe umeri pentru a nu rata cumva excursia şcolară

Profesorul se oferă să poarte eleva cu dizabilităţi pe umeri pentru a nu rata cumva excursia şcolară

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Profesorul se oferă să poarte eleva cu dizabilităţi pe umeri pentru a nu rata cumva excursia şcolară

Imaginaţi-vă că sunteţi singurul copil cu dizabilităţi din clasă şi că nu puteţi participa la excursia şcolară din cauza stării fizice. Cât de rău v-ar părea să aveţi o experienţă similară? Ryan Neighbors, o fetiţă de 10 ani paralizată de la talie în jos, a vrut să meargă cu colegii săi de clasă pentru a vizita Ohio Park Falls, dar s-a confruntat cu un obstacol major: cum ar putea să ţină pasul cu colegii săi, ţintuită fiind într-un scaun cu rotile? Mama lui Ryan a fost foarte îngrijorată şi supărată, deoarece ştia că fiica ei vrea să plece în excursie, alături de ceilalţi copii. Pentru a salva situaţia, Jim Neighbors, un profesor de la şcoală, s-a oferit să ducă copilul pe umeri pe tot parcursul traseului.

imagine: Facebook / Team Ryan
Jim Neighbors nu este unul dintre profesorii lui Ryan şi nici măcar vreun cadru didactic care să fi avut vreodată interacţiuni cu fetiţa, dar, aflând situaţia, nu a ezitat să se ofere voluntar pentru această excursie. Fetiţa, desigur, a fost super fericită: putea pleca într-o excursie cu clasa ei, la fel ca orice alt copil! Shelly King, mama lui Ryan, sugerase o modalitate de a facilita transportul şi călătoria fiicei sale folosind un ham special. Şi datorită acestui ham tip rucsac, Jim Neighbors a adus fericirea uneia dintre elevele cu nevoi speciale ale Şcolii Primare Tully din Louisville, Kentucky (SUA).

imagine: Facebook / Team Ryan
Ryan niciodată nu îi va putea mulţumi suficient acestui profesor pentru frumosul cadou pe care i l-a făcut. Mama lui Ryan şi-a exprimat, de asemenea, recunoştinţa faţă de bunătatea lui Jim Neighbours, un bărbat al cărui nume nici măcar nu-l cunoştea, deoarece el nu figurează printre profesorii lui Ryan. Cu un an în urmă, din păcate, Ryan nu a putut participa la excursia şcolară, tocmai din cauza stării sale – o adevărată nedreptate!

imagine: Facebook / Team Ryan
Mama lui Ryan a publicat fotografiile excursiei pe reţelele de socializare, adunând un număr impresionant de reacţii pozitive şi promovând un mesaj foarte important: „Pentru cei care sunt nevoiţi să stea într-un scaun cu rotile: nu lăsaţi pe nimeni şi nimic să vă oprească! Cereţi ajutor. Există atât de mulţi oameni buni în jur care pot şi vor să ajute”.

Ţi-a plăcut acest articol?