LiveBiz
După ce a fost abandonat de proprietar, câinele este nevoit să mănânce frunze uscate pentru a supravieţui

După ce a fost abandonat de proprietar, câinele este nevoit să mănânce frunze uscate pentru a supravieţui

LiveBiz » Animale » După ce a fost abandonat de proprietar, câinele este nevoit să mănânce frunze uscate pentru a supravieţui

De fiecare dată când avem ocazia să salvăm o viaţă, este bine să depunem toate eforturile şi să nu dăm niciodată înapoi. Câinii nu sunt animale de unică folosinţa, însă auzim tot mai des despre cazuri de abandon în care bieţii patrupezi sunt lăsaţi pe străzi pentru a se descurca singuri.

Este şi cazul protagonistului acestor imagini, care nefiind obişnuit să ducă o viaţă solitară, ajunsese acum foarte aproape de moarte. Supravieţuind din greu mâncând doar frunze – sănătatea sa a continuat să se deterioreze. Suferea de o formă de scabie atât de severă, încât rămăsese aproape fără pic de păr.

Voluntarii de la asociaţia „Slaughterhouse Survivors” au fost informaţi despre situaţia acestui câine şi au plecat de urgenţă la faţa locului. Abia acolo şi-au dat seama că bietul patruped ajunsese la capătul puterilor. Îşi acceptase teribila soartă. Străzile erau acum casa lui şi tot acolo era locul unde fără ajutor ar fi murit de foame sau de frig. Scena era mai mult decât deplorabilă.

Salvatorii l-au transportat de urgenţă la clinica veterinară şi i-au pus numele „Pumpkin (dovleac)”. Bietul animal era foarte slăbit şi deprimat. Nici măcar nu părea fericit că a fost salvat. Traumele îi lăsaseră urme adânci.

Oare noii săi îngrijitori aveau puterea să-i salveze atât trupul, cât şi sufletul?

Un consult medical amănunţit a dezvăluit faptul că Pumpkin avea o formă severă de scabie care îi afectase grav pielea. Temperatura corpului era atât de scăzută, încât termometrul cu greu a indicat ceva. Chiar era la limita dintre viaţă şi moarte! Veterinarul a confirmat că nu ar mai fi supravieţuit încă o zi pe străzi. Ce noroc a avut!

Pumpkin a fost trecut pe perfuzii, antibiotice şi analgezice. De asemenea, i-au administrat o soluţie salină caldă pentru a-i creşte temperatura corpului.

Dar în loc să se simtă mai bine, Pumpkin a făcut febră. Din fericire, veterinarul a stabilit că era doar o simplă răceală şi că îşi va reveni!

După ce a depăşit episodul răcelii, veterinarul a reuşit să-i îndepărteze pielea moartă si solzoasă.

Arăta ca un pui de hipopotam! Îngrijitorii şi-au dat seama că starea lui a început să se îmbunătăţească simţitor. Avea poftă de mâncare şi chiar a încercat să se ridice.

Chiar şi blana a început să-i crească! Băile medicamentoase zilnice îşi făceau efectul! Acela a fost momentul când îngrijitorii au primit cele mai bune veşti! Grupul de salvare „Road Dogs” i-a găsit o familie în Los Angeles! Curând, Pumpkin urma să aibă un cămin definitiv!

Noua familie a lui Pumpkin trăieşte lângă plajă şi câinele adoră să alerge pe nisip. A primit un nou nume pentru un nou început: Kennedy! Mama lui adoptivă spune despre Kennedy că stă mereu în apropierea gleznelor sale pentru a se asigura că nu va mai fi lăsat niciodată în urmă.

Kennedy îşi iubeşte nespus noua familie, dar şi untul de arahide. Îi place să se joace cât e ziua de lungă şi are o minge preferată care este numai a lui.

Viaţa lui Kennedy nici că ar fi putut fi mai frumoasă decât este în acest moment. Câinele care s-a aflat la numai un pas de moarte îşi trăieşte acum viaţa pe care o merita dintotdeauna – şi toate acestea pentru că salvatorii au refuzat să renunţe la acest mic luptător.

Îi dorim lui Kennedy o viaţă lungă şi fericită pentru că o merită din plin!

Ţi-a plăcut acest articol?