LiveBiz
Restaurantul adună mâncarea rămasă şi pregăteşte meniuri delicioase pentru câinii fără stăpân

Restaurantul adună mâncarea rămasă şi pregăteşte meniuri delicioase pentru câinii fără stăpân

LiveBiz » Animale » Restaurantul adună mâncarea rămasă şi pregăteşte meniuri delicioase pentru câinii fără stăpân

În Peru, numărul animalelor care trăiesc pe străzi creşte dramatic, iar condiţiile socio-igienice slabe ale unora dintre cele mai mari suburbii ale ţării nu fac decât să agraveze situaţia. O problemă mereu de actualitate şi des întâlnită în Lima, capitala ţării, este prezenţa unui număr mare de patrupezi mereu în căutare de hrană. Pentru a le veni în ajutor, din fericire există un restaurant care a creat un „meniu” alternativ pentru a nu-i lăsa pe aceşti bieţi câini fără mâncare la sfârşitul zilei.

Restaurantul este situat în cartierul Ate şi se numeşte „Ajilalo”. Şi pentru a ajuta la hrănirea bieţilor câini vagabonzi din regiune, la sfârşitul zilei de lucru, acest loc adună resturile de carne din frigăruile tradiţionale, le combină cu orez, le prăjeşte şi apoi le livrează prietenilor cu patru picioare care au nevoie de mâncare..

Gerardo Reyes Ortiz, cunoscut sub numele de „Lalo”, este proprietarul restaurantului. Şi pe pagina oficială de Facebook a restaurantului său, a postat câteva poze cu câinii fără stăpân. Aceşti patrupezi merg în fiecare seară, chiar înainte de închiderea restaurantului, să mănânce resturile gustoase de carne. În postare, Lalo cere şi altor restaurante din oraşul Lima să facă acelaşi lucru.

Ideea lui Lalo a fost primită extraordinar de bine de comunitate. În plus, mulţumită acestei iniţiative, Lalo şi restaurantul său luptă, de asemenea, cu risipa de alimente, deoarece în acest fel resturile nu sunt irosite.

Felicitări lui Lalo şi restaurantului său de frigărui pentru că îi ajută pe aceşti prieteni cu patru picioare mai puţin norocoşi şi le asigură o masă caldă la sfârşitul zilei, oferindu-le puţină demnitate şi bucurie.

Ţi-a plăcut acest articol?